New York Speakeasy and hidden bars

New yorker cheesecake

Denne uge har jeg tilegnet New York – min store kærlighed – Sorry Mussefar. Derfor vil der komme et indlæg hver dag indholdende tips og tricks til at begå sig i “the city that never sleeps”. Hvis i har spøgsmål eller ideer til hvad i godt kunne tænke jer at vide, må i gerne skrive en kommentar nedenfor.

 Cheesecake med hvid chokolade, lime og jordbærgele 

New York ugen slutter vi af med maner. Med en New York cheesecake med et Michelle twist. Godt nok siges det at desserten stammer fra det antikke Grækenland – Men man kan ikke komme ud over at New York og cheesecakes går hånd i hånd. Man mener den moderne flødeost dessert kommer blev udviklet i 1872 fra Chester, New York. Kagen findes i 2 forskellige former: Den bagte og den helt friske som denne kage er.

Ingredienser

Bund:

  • 300 g digistive kiks
  • 125 g smør

Creme:

  • 300 g hvid chokolade
  • 2 blade husblas
  • 150 g flormelis
  • 4 dl piskefløde
  • 400 g flødeost
  • 2 1/2 dl creme fraice 18 %
  • 2 stk. økologisk lime
  • 1 vanilje stang

Jordbær-topping:

  • 230 g jordbær
  • 110 g sukker
  • 2 tsk lime saft
  • 1/2 dl vand
  • 3 blade husblas

Pynt:

  • Jordbær
  • Lime skal
  • Karamel lavet af kondenseret mælk

How to make it

  • Tænd ovnen på 180 grader, og smør en springform med smør.
  • Smelt smørret, og knus digestivekiksene fint med en kødhammer. Tilsæt det smeltede smør, og rør indtil massen ligner en crumble.
  • Tryk kiksemassen i bunden af springformen, og bag bunden i 17 minutter, indtil overfladen er let gylden. Tag bunden ud, og lad den køle helt af, evt. kom den i køleskabet.
  • Læg 2 blade husblas i en skål med koldt vand.
  • Hak chokoladen groft, og smelt den over vandbad på lav varme. Når chokoladen er næsten smeltet, skal den tages af varmen.
  • Rør flødeost, creme fraiche, limeskal og -saft, flormelis og vaniljekorn sammen, til blandingen er cremet. Hæld den hvide chokolade i cremen, og rør indtil blandingen er glat.
  • smelt husblassen over et vandbad. Vend den nu hurtigt, men grundigt, i flødeostcremen. Det er vigtigt at være tjep, ellers når husblassen at stivne og danne tråde.
  • Pisk fløden til blødt skum, og vend den i ostecremen. Hæld cremen over kiksebunden, så jævnt som muligt, og sæt kagen på køl i minimum 3-4 timer.
  • Læg husblassen til jordbærgele i koldt vand. Varm jordblær op med vand og sukker, til de er møre og bløde.
  • Sigt saften fra, det er den, du skal bruge, og lad den køle ned. Der skal være ca ¾ – 1 dl.
  • Kram vandet fra husblassen, rør det i jordbærsaften, til det er opløst. Hæld geleen over cheesecaken, og lad den stå og sætte i en times eller længere i køleskabet.
  • Pynt med jordbær og lime skal. Jeg havde en rest kondenseret mælk jeg havde lavet karamel af som jeg tog på. Men det er ikke nødvendigt.

Velbekomme

Travelturtle

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

New York Speakeasy and hidden bars