The one with the suicide attempt

Gode råd til at spare på madbudgettet – Part 1

Denne uge er tilegnet de unge mange studerende som ikke behøves at ønske sig en pung til jul fordi I ikke har nogle penge at putte i den – I´ve been there. I mine år som studerende har jeg heller ikke haft mange penge og derfor vil jeg gerne komme med nogle gode råd til hvordan i overlever og kommer ud på den anden side, helskindet. 

Køb ind smart og billigt!

  • Lad for guds skyld være med at gå på indkøb når du er sulten. Dine instinkter styrer dig og pludselig ender du op med 30 kg matador mix, 5 poser chips osv osv.. – Been there done that (And still doing it)..

 

  • En god ide til at styre dit indkøbsvanvid er at tage kontanter med. Bestem dig for at dette er beløbet du må bruge, og du har altså ikke mere. Det gør at du ser efter priserne og bliver mere konsekvent – Do I need this? No, you don’t..

 

  • Lav en indkøbsseddel. Når du har noget og gå efter bliver du automatisk ikke fristet af alt det andet lækre der står på hylderne..

 

  • Gå efter sæsonbetonet grøntsager og fisk for den sags skyld. Lad nu være med at købe grønne asparges i December. Det er ikke sæson, det smager ikke lige så godt og så er det bare piss-dyrt!

 

  • Tag poser med til dine vare. Det er miljøsvineri og det bliver faktisk dyrt i længden når man køber poser hver gang. Det er en af de ting jeg er dårligst til, men det handler om at komme ind i en vane hvor man gør det tror jeg. Mit nytårsfortsæt må være at tage poser med ind i en butik..

 

  • Hvis man har mulighed for det, kan man med fordel gå ned i de store varehuse lige før lukketid. Grøntsager og kød med sidste holdbarhedsdato bliver sat ned til ingen penge. Kødet kan man fryse og grøntsagerne kan man snitte og også putte i fryseren så det er klar til en wok eller gryderet et par dage efter. Min mand er meget “kvalitets” bevidst og han vil ikke spise noget der nærmer sig sidste holdbarheds dato. Det er en lorte holdning at have til tingene fordi oftest fejler de ikke noget og bliver bare smidt ud hvis du ikke køber det. Kvalitet har ikke noget at gøre med sidste holdbarhedsdato.

 

  • Lad nu for guds skyld være med at gå efter økologi. Jo. Vi skal passe på miljøet, bla bla bla. Men vi kan ikke komme ud over at det oftest er dobbelt så dyrt og faktisk kan holde sig i kortere tid. Jeg kan godt forstå man tænker på økologi og man vil det bedste for sin krop men jeg synes økologi er blevet en “mode” ting mere end det er at tænkte på miljø og kroppen.

Part 1/2

Travelturtle

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

The one with the suicide attempt