Travel guide: Europe roadtrip for fattigrøve - Bruxelles - Paris - Amsterdam

5 dags Madplan på budget

Denne uge er tilegnet de unge mange studerende som ikke behøves at ønske sig en pung til jul fordi I ikke har nogle penge at putte i den – I´ve been there. I mine år som studerende har jeg heller ikke haft mange penge og derfor vil jeg gerne komme med nogle gode råd til hvordan i overlever og kommer ud på den anden side, helskindet. 

Madplan på budget 

Jeg tror når man er studerende at man skal erkende først som sidst at man sku ikke har råd til sushi og østers hver dag. Ellers skal man ihvetfald i gang med sugar dating eller finde sig et ret godt fritidsjob. Jeg har lavet en 5 dags madplan til ca. 200 kr. for 2 personer. Jeg går ud fra at man har de  fleste gængse krydderier og basisvarer. Hvis man ikke har det, bliver madplanen af gode grunde dyrer. 

Tip: Ris, pasta, bulgur osv. Konserves varer som kan holde sig for evigt kan man ligeså godt købe ind i store mængder da dette er billigere end de små poser i fakta. 

Indkøb 

  • Hel kylling  
  • 12 Æg 
  • 1 Lime 
  • 1/4 liter Creme fraiche 
  • 500 g Rødløg
  • 1 kg Gulerødder 
  • 3 æbler
  • 1 hel Spidskål 
  • 200 g revet mozzarellaost
  • 2 Sweet potato 
  • 200 g frossen spinat 
  • 50 g hvid ost 
  • Aubergine
  • Hakket tomater
  • Hvidløg

Basis råvarene du skal have til disse måltider er: salt, peber, pasta, timian, rosmarin, rødvin (Hvis ønskes), honning, sesam, soya.

Mandag 

Kyllingebryst med spidskålssalat og æble

(Vær obs. på at der skal gøres lidt ved kyllingesuppen til tirsdag i dag) 

Tirsdag 

Kyllingesuppe af lækker hjemmelavet kyllingefond

Onsdag 

Sweet potato og spinat frittata 

Torsdag 

Soya/honning kyllingelår med Mexicansk inspireret omelet

Fredag 

Carbonata – Pasta med tomat 

—————————————————————————————————————————

Opskrifter: 

—Mandag – Kyllingebryst med spidskålssalat og æble—

Ingredienser: Kyllingebryst, Olivenolie, 1/2 spidskål, 2 revet gulerødder, 1 fintsnittet rødløg,  1 æble, skåret i store tern

How to make it: Steg kyllingebrystet på en pande med olivenolie og med salt og peber på skindet. Lav salaten: Snit spidskålen fint og steg det kort ved høj varme. Tilsæt gulerod og løg. Slut af med at smide friske æbletern på. 

—Tirsdag – Kyllingesuppe af lækker hjemmelavet kyllingefond—

Ingredienser, 1 kyllinge skrog, og resterne af kyllingen, 2 løg, i tern, 1 tsk chiliflager, 2 tsk  timian, 2 tsk rosmarin, 1 1/2 l vand, 2 gulerødder, tilberedt og skåret i tern 

How to make it: Kom alle råvarerne til fonden i en stor tykbundet gryde. Tænd for varmen lidt under middelvarm, sæt låg på og lad det langsomt koge op. Når det småkoger, skrues ned til lav varmen, så det simre svagt. Det have lov at stå i mange timer, gerne 7-8 timer. Når fonden er blevet mørkere og fyldt med smag, så hældes det gennem en sigte i en skål og stilles på køl. Dagen efter er det nemt at skrabe overskydende fedt af toppen og den gelé-agtige fond er klar til at blive varmet til en god fyldig suppe, hvor der blot skal tilsættes lidt grøntsager. 

—Onsdag – Sweet potato og spinat frittata—

Ingredienser, 2 sweet potato, Olivenolie , 200 g frossen spinat , 6 æg , 50 g hvid ost , 30 g mozzarellaost

How to make it: Tænd ovnen til 190 grader. Tag skindet af kartoflerne og vend dem i salt, peber og olie. Bag dem i ca. 50 minutter til de er bløde. Tag en pande med olie og vend spinat med salt og peber. Æggene kommes i en skål og vendes med halvdelen af hvid ost og halvdelen af mozzarella osten. Spinaten lægges i en si så vandet hældes fra. Panden varmes op igen. Æggene hældes på og gives et godt pisk. Tag små stykker af sweet potato i og derefter hvid ost og mozzarella. Når dette er gjort tager du panden i ovnen i ca. 13-15 minutter så du får en dejlig pizza lignende fladbrød. 

 

— Torsdag – Soya/honning kyllingelår med Mexicansk inspireret omelet–

Ingredienser , 3 spsk Sesam , ½ dl soya , 1 dl Honning , 1 moden avokado , 1 lime , 1 dl Creme fraiche , Olivenolie , 1 løg , 1 gulerod , ½ spidskål , chili flager – mere hvis du kan lide det stærkt , 6 æg , 40 g cheddar

How to make it: Lav en mainade af soya, honning og sesam. Læg kyllingelårene i marinaden og lad det trække i 15 min. Steg dem af på panden og derefter ind i ovnen i ca. 20 min – 200 g.  Omelet: Mos avocadoen hvor der derefter skal limesaft i. Tilsæt creme fraiche og lidt olie indtil det er glat. Skær gulerod, løg og kål fint ud. Tilsæt dressingen og bland det  sammen. Smag til med salt og peber. Rør æggene sammen og put lidt salt og peber i. Tag en pande frem og begynd at varme den op med lidt olie på. Tag 1/4 af æggeblandingen og ¼ af osten og lad den smelte. Når den er færdig uden at have taget farve tager du den over på en tallerken og tilsætter fyldet. Fold den og server med lime. Gør det med resten af blandingen. Let aftensmad som man også kan have med i madpakken 

—Fredag – Carbonata – Pasta med tomat—

Ingredienser: Frisk pasta, 400 g hakket tomater, 1 aubergine, 1 tsk brun sukker, Lidt rødvin hvis man har noget, 1 dåse hakket tomater, Lidt ost hvis man har noget sidst på ugen 

How to make it: Egentligt slutter vi af med en ret hvor mange af dine rester kan bruges, har du grøntsager til overs putter du bare dem heri og det samme med osten. Skær auberginen i små tern og steg dem på en varm pande med olie. Tag lidt brun sukker og rødvin på og lad det fordampe. Tag 2 fed hvidløg og pres dem ud over panden. Dernæst skal tomaterne på. Lad det stå og koge og fordampe en lille smule.Sæt en gryde med kogende vand over og tilbered pastaen efter anvisningerne på pakken. hæld pasta og saucen sammen. Hvis der er noget ost til overs kan dette bruges ovenpå. 

Travelturtle

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Travel guide: Europe roadtrip for fattigrøve - Bruxelles - Paris - Amsterdam