The friday cocktail - Espresso Martini 

Gode råd til at spare på madbudgettet – Part 2

In terms of money.. Nevermind, we have no money 

Denne uge er tilegnet de unge mange studerende som ikke behøves at ønske sig en pung til jul fordi I ikke har nogle penge at putte i den – I´ve been there. I mine år som studerende har jeg heller ikke haft mange penge og derfor vil jeg gerne komme med nogle gode råd til hvordan i overlever og kommer ud på den anden side, helskindet. 

Dette er part 2 af gode råd til at spare på madbudgettet – Læs part 1 før du begiver dig videre: http://travelturtle.bloggersdelight.dk/2019/11/18/gode-raad-til-at-spare-paa-indkoeb/

Gode råd til at spare på madbudgettet

Fryseren er kokkens bedste ven. Jeg tror jeg kan tale for alle når jeg siger at alle kan have den der øv dag. Den der trælse dag når man kommer hjem efter en lang dag og bare ikke gider at lave mad. Det er de dage der er farlige fordi man hurtigt kan ende nede på grillen eller det lokale pizzaria. Når man har de trælse dage, er fryseren ens bedste ven. Prøv at tænk sig at vi er så heldige at vi har en opfindelse fyldt med skatte og glæder, ham der har opfundet fryseren skulle hyldes. Hvad har fryseren så med at spare tænker du? Den har alt med det at gøre. Når du har rester – frys det ned! Kan du ikke nå at bruge den sidste peberfrugt? Hak den og frys den ned! Har du lige lavet helstegt kylling? Kog skroget og lav en bouillon og frys det ned! Næsten alt kan fryses ned. 

En stor del ved det at spare er madspild. Madspild er et ord der er blusset op og  alle de søde miljø “tosser” rundt omkring bruger dette ord hele tiden. Men hvis vi ser tilbage på de ældre generationer tænkte de ikke på miljøet da de lavede mad, men de tænkte på at spare. Bruge rub og stub af alting. Hold nu op jeg har sat mange gange hjemme ved min bedstemor og tænkt: Hvad er det dog jeg spiser? Fordi hun altid lavede mad af rester. Diverse supper, pandekager med fyld, en gryderet – Alle disse retter er retter som kan laves med hvad som helst. Det er kun kreativiteten som sætter grænser. 

Overvej hvad du putter i køleskabet. At spare handler også om råvarer som holder sig i lang tid og det gør det kun hvis du opbevarer det rigtigt. Derudover er der også nogle råvarer der simpelthen bliver dårligere eller ikke modner rigtigt hvis du opbevarer det forkert. Hvis du ikke ved hvor du skal lægge det pågældende produkt, så slå det op – Google is your best friend.

Part 2/2

Travelturtle

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

The friday cocktail - Espresso Martini