Kærlighedshistorien - Part 2 

San Francisco – The home to a little bit of everything

Trods svimlende tåge, stejle bakker selv en garvet maraton løber ikke magter og for ikke at snakke om den evige jordskælvsrisiko, bliver San Francisco stadig rangeret som “one of the greatest cities in the world” – Hvorfor? Kan jeg ikke svare på. Det eneste jeg kan sige er at jeg er fuldstændig enig. Jeg har været der 2 gange og skal bestemt tilbage igen. Med en  kølende brise der blæser over din let forbrændte hud du vil få fra resten af Californien er vejret en dejlig afveksling. Byen er unik med de vanvittige stejle gader og snoede veje og tro mig – Vi er ret glade for at de fleste amerikanske biler man låner er med automatgear, ellers tror jeg ikke vi ville komme nogen vegne. 

“the coldest winter I ever spent was summer in San Francisco.”. Når I skal besøge San Francisco vil jeg anbefale at gøre det i oktober. Det kan godt lyde lidt mærkeligt fordi man oftest forbinder oktober med efterårets halvdårlige vejr, men her er det faktisk helt omvendt. Jeg ved ikke om i har hørt ordet “India Summer” før? India Summer er i Oktober måned hvor San Francisco er helt outstanding. Der er forholdsvis varmt, luften er stille og oftest er der ikke en sky på himmelen. 

Den sværeste del på jeres tur er at i skal bestemme jer for hvor i skal starte og hvad i skal se. Nedenunder har jeg skrevet mine anbefalinger til at I får en fantastisk tur til “The fog city”. Jeg håber i kan bruge dem og hvis i har noget som jeg mangler, må i endelig gerne skrive – Mon ikke vi snart skal derover igen? 

Alcatraz – Fængselsøen med en verdenskendt historie 

Det er vist ingens næse gået forbi at der er sket store ting på den lille ø i San Francisco bay. Historien skal fortælles på øen hvor de lokale har gjort sig umage med at lave en fantastisk og levende fortælling af historien der gør at du føler du står midt i kaosset. Sejlturen fra Pier 33 tager en lille time til Alcatraz, men med udsigt til Golden Gate Bridge og San Franciscos skyline er der nok at tage billeder af. Når man ankommer til øen får man udleveret en ipod og så er det faktisk en selvguidet tour herfra. Du kan tage det helt i dit eget tempo og trykke på pause hvis der er noget du falder over der kræver et par ekstra minutter. Husk at bestille billetter til øen på forhånd fordi de ofte bliver revet væk. 

Den gyldne hængebro 

Man kan vist ikke helt komme uden om en af byen vigtigste varetegn og nok en af de kendeste broer i verden, nemlig Golden Gate Bridge. Broen var færdig i 1937 og på det tidspunkt var det verdens længste hængebro med en samlet længde på 2,7 km. Grundet den stærke strøm, vanddybden, den stærke vind og tåge troede man det var umuligt at bygge broen men det viste sig at det godt kunne lade sig gøre i sidste ende og i januar 1933 begyndte de det store projekt. 4 års tid senere stod det store bygningsværk færdigt til stor glæde for de lokale og senere for alle turisterne. Den bedste tid at besøge broen på er om eftermiddagen i sommersæsonen pga. tågen. Vi kørte over den i en af de famøse turistbusser, men hvis man er lidt mere vovet end os vil jeg anbefale at cykle derover.Ovre på den anden side er der et udkigspunkt over til den vanvittige flotte by og ikke mindst broen fra en anden vinkel. 

Cable “Cozy” Cars 

Vi havde faktisk ikke tænkt os at køre med deres kabelsporvogne, men en aften da vi skulle hjem så vi at en af vognene kørte forholdsvis tæt på vores hotel og så kunne vi jo ligeså godt tage en tur i sådan en i stedet for en Uber. Vi tog den om aftenen efter en bid mad i byen og det er en tur jeg aldrig vil glemme. Det var så satans hyggeligt at køre op og ned ad bakkerne i San Francisco og nyde udsigten mens de lokale springer på og af i farten. De har kørt siden 1873 og er en fast del af byens identitet. Der er 3 forskellige linjer og billetter kan købes ombord de flyvende vogne. 

Søløve fest på Pier 39

Er du vild med søløver eller har børn der skal have én på opleveren skal I helt sikkert smutte forbi Pier 39. Siden 1989 har det været mødested for mange søløver og i 2009 peakede det da der var over 1700 søløver som erobrede molen. Ud over søløver er der fest og ballade på molen. Hvis du ikke kan få nok af souvenir butikker, restauranter og forlystelsesområder der går målrettet efter touristerne og deres pengepunge er dette et sted for jer. 

Chinatown vanvid og billig mad i stride strømme

San Francisco  huser en af de største og mest kompakte Chinatowns uden for Asien. Hovedgaden ser man tydeligt ved en flot kinesisk byport i krydset ved Grant Avenue og Bush Street. Gå på opdagelse ned af sidegaderne der vrimler med souvenir butikker og restauranter så langt øjet rækker – Billigt og lækkert mad, hvis man er til Asiatisk mad.

Amerikansk rundbold med flere regler 

Sidste gang jeg var i New York var jeg inde og se baseball med mine venner. Det skulle mussefar ikke snydes for og derfor havde jeg købt billetter til, hvad jeg tror er verdens flotteste beliggende stadion. Vi var inde og se the Giants og selvom baseball ikke siger os meget er det stadig en vild oplevelse. Der er madboder overalt og amerikanerne skaber bare den vildeste og hyggeligste stemning. At stå op og høre deres drengekor synge deres national sang kan man ikke andet end at blive rørt.

Marked med maden i centrum 
Jeg er aldrig ude og rejse uden at besøge et marked, hvor maden er i centrum. Ferry Building marketplace er mit must-go når jeg er i byen. Det er hyggeligt og der er de lækreste produkter og varer. Der er knap 40,000 der besøger markedet ugentligt så man må sige det er populært og besøgt, både af turister og lokale. Markedet er åbent fra 10-2 tirsdag og torsdag og lørdag fra kl 8.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kærlighedshistorien - Part 2