The friday cocktail – Pina Coladas

Lejebil på roadtrips i USA

Lejebil i USA 

At leje bil er tidskrævende og for nogle en stor, svær, rodet omgang. Med denne guide skulle det gerne gå lidt lettere. Vi har lejet bil 2 gange i USA og den første gang vi skulle leje en bil brugte vi flere dage på at sætte os ind i deres leje politik. Vi fandt ud af at det faktisk ikke var så svært igen, hvis man fik den rigtige råd og vejledning – Dette er en guide der forhåbentligt svarer på de fleste spørgsmål i brænder inde med. 

Første roadtrip – En cabriolet drøm 

Første gang vi skulle leje bil på vores roadtrip var fra San Francisco til LA. En helt klassisk roadtrip som krævede en bil uden tag så sol og varme kunne nydes i fulde drag. Mussefar gik all in og lejede en Cabriolet eller lignede.  I USA kan man ikke (Hvad jeg ved af) bestille en specifik bil, det er altid “Eller lignede”. Vi fik den sprødeste Chevrolet Camaro i blændende rød og vi elskede den fra første øjekast. Vi havde bestilt bilen hjemmefra via Rentalcars.com. Da vi kom ud af flyet, gik vi direkte mod Rental cars. Lufthavnene er generelt gode til at skilte med de forskellige udlejningsfirmaer, så du nemt kan finde dem. Da vi havde fundet det, var det bare med at stille sig i kø med alle de andre turister og vente på en skranke blev ledig. Det tog nok en lille halv time og så var der endelig en der ville snakke med os. Vi viste de papirer vi havde printet ud hjemmefra og hun begyndte med sit nådeløse sælger teknik så vi kunne købe lidt mere af alting. Det er vigtigt at i svarer nej til alt det de spørger om. Hjemmefra havde vi bestilt med det vi synes var vigtigt, men det er en pengemaskine så hvis de kan hive flere 100$ ud af jer, så gør de det. Vi sagde nej tak til det og blev henvist til det sted hvor bilen stod. Der kom en mand og viste os bilen vi skulle have og vi klappede i vores små fede danske hænder. Før vi kørte vores vej, tog vi billeder af bilens skader for i ikke skulle hæfte på det når vi returnerede bilen. Vi sagde farvel og kørte ud i friheden. 

Fordi bilen var en cabriolet (De er altid dyrer) kostede 2 uger knap 8000 kr. Det var sjovt at køre i den men fordi det var så varm kunne vi ikke holde ud til at have taget nede, aircondition bliver din bedste ven.  Mussefar nød at køre rundt i bilen fordi han nok udlevede en lille drengedrøm. Jeg kunne sagtens “nøjes” med en SUV. Hvis i skal køre langs vandet fra San Fran til Los Angeles eller omvendt eller kun bykørsel, er det fedt at have en Cabriolet. Hvis det er inde i landet så vælge en ordentlig bil, er min anbefaling. 

Anden roadtrip –  Taget med bukserne nede

Næste roadtrip ferie blev lidt mere udfordrende. Denne gang skulle vi køre fra Los Angeles – Las Vegas – Reno – Bend – Seattle – Portland – Santa Barbara – Los Angeles. Da turen kunne blive ulidelig varm samtidig med at morgenerne kunne være ved frysepunktet nogle steder ville jeg have en ordentlig bil. Vi bestlite hjemmefra via. Autoeurope og bestilte en mellemklasse SUV eller lignende. Da vi kommer hen til det sted hvor vi skal afhente bilen havde de tryk-selv skærme som gjorde alt nemmere. Bare ikke for os. De ville ikke tage vores kreditkort og det betød vi skulle op til kassen. Her var den mest nederen mand som stod og fortalte at vores Visa Dankort ikke virkede ved dem. Efter en lille times slåskamp med at vi ikke ville have noget ekstra og vores dankort altså burde virke, fik vi godkendt det og blev vist ud til bilerne. Jeg ved ikke hvorfor der var så meget bøvl med alt ting denne gang, ærligt så forstod vi ikke rigtig hvad kan mente med hans postyr. Vi kom ud til bilerne hvor vi stod og kiggede lidt undrende på hinanden. “Vi skulle bare vælge en bil på denne side” var der en sød kvinde som kom og sagde. Den havde vi ikke prøvet før og efter et par minutters betænkningstid gik mussefar i gang med at vælge bilen. Nogle tager den første og den bedste. Ikke mussefar. Det tog nok lidt over en time før vi havde valgt den vi gerne ville have. Der kom biler ind hele tiden og med tanken om der ville komme noget bedre, var det eddermame et svært valg. Det var et virkelig smart system de havde. Vi tog bilen og indeni sad nøglerne. Da vi skulle ud kørte vi forbi 2 bomme og hvis vi havde tilkøbt gps eller andet, ville det blive registreret her og voila ville det være inde i bilen. Mega smart. 

Denne gang kostede lejen for 3 uger 5400 kr. For at sætte prisen i perspektiv så bestilte en af vores rejsekammerater en Ford Mustang Convertible eller lign for 3400 kr. for en enkelt uge. Det er meget dyrer og leje en standard Cabriolet, er det det værd skal i gøre op med jer selv. Vi valgte en Nissan Murano. Det er den lækreste bil jeg har kørt i. Shit, den kørte godt. Indeni var der plads til 5 mennesker og til os 2 var den rigeligt stor. 

Aldersgrænse på billeje

I USA er de meget hysteriske omkring billeje og derfor skal du være fyldt 25 for den billigste bilforsikring. Du kan godt leje bil som 21 årig, men det koster en halv bondegård og derfor vil jeg fraråde det. Det er lidt sjovt at de selv må gøre derovre når de er 16. Enkelte udlejningsfirmaer har aldersgrænse på 20 år, men tro mig. I betaler kassen for det. 

Hvilken størrelse bil skal i leje? 

Ovre i USA er alt større og det samme er deres biler og derfor er det tiltagende at vælge en kæmpe bil. Hvor mange er i? Vi har kun været 2 på vores roadtrips. I forhold til en standard Cabriolet, vil jeg anbefale man højest sidder 2 i. Der er i forvejen ikke meget plads og med kuffert er det umuligt at sidde 3. På anden roadtrip var vi flere afsted og der var 3 der havde lejet en Cabriolet, ham der sad bagi var ikke imponeret. Overhovedet. Da det er en roadtrip du har gang i skal i huske at sidde godt og komfortabelt og hellere for stor end for småt. 

Envejsgebyr

Hvis du aflevere din lejebil et andet sted end der du afhentede den, er der noget der kaldes envejsgebyr du skal tage højde for. Her er det forskelligt afhængigt at biludlejningsfirmaet og distancen. Den første roadtrip overvejede vi at aflevere bilen et andet sted men det ville koste 300$. Envejsgebyret kan være meget højt og flere steder kan det koste over 1000$

Travelturtle

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

The friday cocktail – Pina Coladas