Argentinas madkultur, eller skal vi kalde det ko-kultur?
Advarsel. Hvis du på nogen måder er vegetar eller bare en ko elskende person, skal du nok ikke blive ved med at læse – For Argentina er den nation i verden som spiser mest oksekød og det kan man i den grad se i deres madkultur. Omtrent 70 kg oksekød årligt bliver der slugt og det vil sige at 15 millioner køer lader sit liv for at Argentinerne kan gå mætte i seng. Med mottoet “Hvis der ikke er oksekød i middagen, er middagen intet værd” betyder oksekød alt for argentinsk madkultur.
Fra kannibalisme til grill kokke
Grill historien går helt tilbage til 400.000 tallet hvor man fandt det første eksempel på at grille kød, i en grotte i Kina. Men faktisk går historien helt tilbage til dengang man begyndte at kunne lave ild. Inden længe havde folk opdaget at det var ret fedt at grille hinanden og derfra opstod kannibalisme. Men hvis du spørger Argentinerne var det helt sikkert dem som opfandt konceptet (Altså ikke at grille mennesker, bare det at grille). De første Argentinske grill kokke var indianere. Sidenhen blev det gauchoerne som overtog. I Dag er alt indhegnet og flyttet på store fabrikker, som vi kender hjemmefra vores kødproduktion.
Meget mere end et måltid
Asado er Argentinas nationalret som er meget mere end blot et måltid mad. Det er en kulinarisk kulturel begivenhed som bringer familie og venner sammen om maden. Asado betyder egentligt bare “stegt eller ristet”, men med kødet som er stegt på deres specialdesignet grill som hedder Parrillas, bliver det en helt unikt smagsoplevelse. Deres grill er bygget af mursten hvortil kul eller træ opvarmes som gør at kødet får den Argentinske letrøget smag.
Vin til maden
Den engang franske drue malbec har fået status som Argentinas nationaldrue og med god grund, når man kigger på hvilken mad som skal akkompagnere glasset. Maden hernede har fedme – kraft – protein og derfor skal der noget af et glas rødvin til at skære igennem. Malbec er en druesort som har et mørkerødt skær og robuste tanniner som kommer på arbejde. Druen er tykskallet og klarer sig fænomenalt i det Argentinske fastlandsklima. Den kendetegnes ved sin dybe farve og intense frugtagtige smag med en fløjlsagtig struktur. Et af de steder druen vokser i velbefindende, er i Mendoza som du kan læse mere om her: http://travelturtle.bloggersdelight.dk/2020/02/12/lets-talk-about-argentina-wine/
Travelturtle
Ingen kommentarer endnu