Spa Termas Cacheuta - En perle i Andesbjergene

Bodega y Cavas de Weinert – Et slot i centrum

Ja, det er ikke meget man kan læse sig til på Bodega Weinerts hjemmeside som udelukkende kommunikere på spansk. Med mit rustne skole spansk kunne jeg dog tyde noget med vin, så langt så godt. Tak til 3 år på gymnasiet. “Vinslottet” har igen været inde over vores besøg og mente vi skulle besøge Bodega Weinert. Normalt har vi en smule info om de huse vi skal ud og besøge, men denne gang vidste vi intet. Med nervøse blikke kørte vi afsted mod en vingård, forhåbentligt. 

Vores Argentinske privatchauffør med lidt for opknappet skjorte, kom og hentede os kl 10:30 ved vores hotel. Under den halve times køretur til Bodega Weinert kom der flere negative strofer ud af hans mund, fordi at vejen ikke helt fulgte hans hoved. Efter flere gange hvor vi følte at vi kørte i ring, havnede vi i et tæt bebygget område. Christina og jeg kiggede underligt på hinanden og var sikre på, at vi var faret vild, for hvem ville ligge et vineri her, tænkte vi? Midt i det tæt bebygget område kørte vores chauffør hen til en ståldør og inde bagved lå der det flotteste vineri. Ja, faktisk et slot vil jeg kalde det. Ude foran blev vi mødt af en høj flot mørkhåret fyr ved navn Max. Han fortalte, at han havde arbejdet i vineriet i over 12 år og at han skulle være vores guide for i dag. 

Max begyndte at fortælle om Bodega Weinerts historie som datere helt tilbage til 1890, hvor Ramón Otero byggede det fantastiske Italiensk inspireret slot. Huset blev grundlagt i 1975 af den tyskfødte brasilianske Don Bernado Weinert og herfra navnet på vineriet. Vi havde gået og luret på navnet før vi kom, om der var noget tysk indblandet og det må man sige der var. Imens Max fortæller videre, bevæger vi os ind i vineriet. Weinert er et gammelt vineri og holder fast i de gamle traditioner og bruger derfor cementtanke i stedet for det populære stål. En gammel metode som man kan fornemme, lige er i deres ånd. Alt er gammelt her og faktisk blev de nødt til at lukke deres restaurant for år tilbage, da de var bange for, at taget ville falde ned. Den gamle facade gør det ikke mindre end fantastisk, at gå rundt på opdagelse i vineriet. I deres vinkælder 7 meter under jorden er der ingen aircondition. Alt er styret af de gamle sten, som ligger til base for huset og de sørger for, at der altid er en konstant temperatur, om det så er minusgrader eller glohedt udenfor. Helt inde i epicenteret står der en perle uden lige. En kæmpe tønde som kan indeholde 44.000 liter vin og er den største man kan finde i hele Argentina. Med de smukkeste dekorationer er det nok også den smukkeste tønde man kan finde. 

I 1996 kom den dengang 27 årige schweiziske vinproducent Hubert Weber til Luján de Cuyo og har siden dengang været produktionsansvarlig for vineriet. Vi hilste kun kort på ham hvor han fortæller, at han rigtig gerne ville have vist os rundt, men at han har haft travlt med papirarbejde hele dagen, da huset er ved at blive verificeret som værende økologiske. Men vi er i rigtige gode hænder hos Max og med de ord, begynder det at handle om smagningen på vinen. Max har linet nogle gode sager op til os og efter at have set det flotte vineri, er vi spændt på om vinene kan følge trop. 

2019 Carrascal – Chardonnay 

Den første vin han præsenterer for os er en Chardonnay. Allerede nu gør han det svært for sig selv, for der sidder 2 piger foran ham med en forkærlighed for Bourgogne Chardonnay. Ofte kan Chardonnay fra et varmt land godt blive en smule intetsigende for vores smag og derfor var vi rigtig spændt på at smage den. Med en næse som fandt en masse fugtighed og syre var munden en anden. Den overraskede. Frisk frugt til at starte med og en blød syre som akkompagnerede frugten, slutteligt en mineralsk tone som vi ikke havde set komme. En balanceret vin, som faktisk godt kunne virke, som om den kom fra en kold provins. Mineraliteten har vi ikke smagt i en anden Mendoza Chardonnay og den overraskede positivt de to Bourgogne tøser. 

2011 Merlot 

Ja, lad os bare sige vi har haft nogle fordomme om Merlot. Hjemme hvor vi kommer fra i det mørke jylland er Merlot sådan noget gamle mennesker drikker, fordi det er så let drikkeligt. Derfor er vores erfaring med Merlot ikke særlig stor, kun hvad vi har nippet af til Farfars fødselsdag. Med det i mente, var vores næste vin en Merlot fra 2011. Da vi dufter til den ryger vi næsten af bænken fordi den har så meget power. Men smagen var en anden. Ligeså powerfyldt duften var, lige så behagelig og fløjlsblød var smagen. En fantastisk blød og balanceret Merlot som faktisk er en af de bedste Merlots vi har smagt i Argentina. Max fortæller, at han først vil drikke vinen om 2 år, hvor han mener den er perfekt. Så hvis i vil overraskes af en Argentinsk Merlot, synes jeg i skal købe denne og lægge den væk i et godt stykke tid. 

2008 Cabernet Sauvignon 

i 2012 kom denne vin på flaske efter at have lagt muntert på en blanding mellem slovensk og fransk fad i 4 år. Den har herefter lagt og fået ro i flasken, til den nu på markedet og vi må bare erkende, at de godt kan finde ud af at lave Cabernet Sauvignon. De kraftige og sommetider ret voldsomme tanniner som man finder i en Cabernet Sauvignon, har de formået at styre udenom. Man kan selvfølgelig mærke de kære tanniner, men fadet har gjort dem virkelig behagelige og eftersmagen ligeledes. Med en palette af mørke bær og duft af læder og tobak vil denne vin helt sikkert gå godt med et grillet stykke oksekød. 

2009 Cask Selection – 40% Cabernet Sauvignon, 40% Malbec, 20% Merlot 

De her blends er altid sjove. Det er altid svært at ramme procentdelen rigtigt, så man får lidt fra alle druer og der ikke er en enkelt drue som tager styringen. Men vi må bare erkende, at de kan deres kram med de blends. Denne er endnu et pragteksempel på, at de er mestre i Bordeaux inspireret blends. Alle druer kommer til deres ret på den bedste balancere måde. Først rammer de røde stringente bær fra Malbec som bliver ledsaget af de behagelige tanniner fra Cabernet Sauvignon og som slutter fløjelsblødt af med hjælp fra Merlot. Nam, siger vi bare. 

Igen har “vinslottet” overrasket os og vist os en af Mendozas topproducenter. Vi vil gerne sige tak, for at i har givet jer tid til at guide og hjælpe os på vores rejse. 

De varmeste anbefalinger fra Christina Ahlstrøm og Michelle Kirkelund

Travelturtle

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spa Termas Cacheuta - En perle i Andesbjergene