Las Vegas Bryllup - De lange forberedelser

Washington DC – Verdens (Måske) vigtigste by 

Alle ved vist hvad Washington DC står for, hovedstaden i USA og verdens (Måske) vigtigste by i verden. Det er her alle USA´s  foreslag og love kommer igennem i den store hvide bygning med kuplen på toppen. 

Hovedstaden er opkaldt efter George Washington som var den første præsident i USA og en af “the Founding Fathers”. I er ikke de eneste som har i sinde at besøge byen, for mere end 20 millioner tourister besøge byen årligt. Det er den 20 mest folkerigeste by i USA og i hverdagene er der mere end en million som arbejder i byen. Byen huser et hav af forskellige nationale museer og monumenter. Derudover er der mere end 177 ambassader og det er hovedsæde for en række internationale organisationer. 

Byen er god til en weekend getaway og jeg synes personligt at 4-5 dage er nok, så kan man altid komme dertil igen. Det er en ufattelig smuk by med gader og stræder der er rene og grønne. Dog er der rigtig mange hjemløse i byen som gerne vil i snak med dig. Vi farede vildt den første dag efter en metro tur og der var en hjemløs som så vi ikke kunne finde vej, han hjalp os på vej og gav os gode råd til ting vi skulle opleve i byen. De er generelt rigtig søde, så vær gode ved dem – Som tak fik han 2 cigaretter og han gik glad derfra. Nede i metroen er de også gode til at hjælpe når de ser at der er turister som ikke kan finde ud af det. 

Big bus Tour 

En god måde at se alle seværdigheder på er med Big bus tour. Det lyder dumt og turistet men det er eddersparkeme en nem løsning som gør du ser alting på den halve tid – Og dine fødder er ikke døde efter en lang dag på gåben. Derudover kan man hoppe af hvor man har lyst og stige på igen når man finder et stop. Derudover får man høretelefoner og en fysisk tour guide der fortæller dig historierne om alle de historiske vartegn. Jeg er fan af konceptet. 

United States Capitol

En flot og betydningsfuld bygning hvor alle de vigtigste forslag bliver vedtaget. Man kan komme derind og se hvordan politikerne kæmper om dommernes gunst. En god ide til dem som går ind i politik eller vil vise sine teenagere hvordan det foregår “over there”.

Lincoln Memorial

Første gang jeg var i Washington DC, var der hvor hele landet strejkede. Derfor kunne vi ikke komme op og se Lincoln sidde afslappet i sin stol. Forrig år tog jeg revanche og besøgte manden i stolen. En vild oplevelse når man har set forrest gump og man står på trapperne og kigger ned på the mall. 

Washington-monument – National Mall

Ingen Washington uden the national mall. Sagen er den at faktisk er der indenfor kort afstand virkelig mange ting som man skal se. Men til turisternes fordel ligger de fleste ting på the mall. Start øverst ved the capitol og gå ned i enden. En smuk tur med kæmpe træer ved din side. 

Det Hvide Hus

Når man har set the capitol kan man ikke andet end at blive en lille smule skuffet når man ser det hvide hus. En firkant som man kun kan se fra lang afstand. Men selvfølgelig skal man se det. Bagved huset står der folk og protestere og det er vildt nok i sig selv og se. 

National Zoological Park

Har du børn eller en barnlig sjæl indeni? Deres zoologisk have ligger lidt udefra centrum men big bus busserne kører forbi hvis i alligevel er på sådan en tur. Det koster ingenting at komme derind. Næsten alt i USA koster og derfor er det et under du kan komme ind og se deres zoo gratis. 

United States Holocaust Memorial Museum

En oplevelse jeg aldrig vil glemme. Husk at bestille tid på forhånd fordi det er et rigtig populært sted. Jeg vil egentligt ikke rigtig fortælle noget om stedet fordi det bare er et sted du skal opleve. Du trækker dig en jødisk person og så følger du personen på deres livs rejse. Måske overlever personen. Måske ikke. Et spændende sted som tryllebinder alle. 

Arlington National Cemetery

Det er lidt underligt. Det er et smukt sted som skal opleves, men man skal også huske på det er en kirkegård. Det sætter sit præg i en at kigge på de hvide smukke sten som symbolisere en soldat, et mistet liv, en død familiemedlem. Derudover ligger JFK og hans familie øverst som du sagtens kan finde med den menneskeflok som står omkring. 

Hvilken by i USA vil du allerhelst til? 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Las Vegas Bryllup - De lange forberedelser