Rejs på budget 

Nem talkage – Med Brownie og mælkechokolade mousse

Har du en anledning som skal fejres lidt mere end sædvanlig, er en talkage den perfekte måde at gøre det på. Om det er fødselsdage, jubilæum eller i mit tilfælde mine forældres sølvbryllup, er en personlig kage altid et hit blandt gæsterne. Kagen kræver hverken du er konditor eller kreativ, så længe du har en ovn og en røvfuld god chokolade skal alt nok gå. Det mest krævende er nok at skære tallene ud og som man kan se på mit 5 tal er det en lidt svært, men alt kan reddes med dejligt fyld – Og så gør det altså heller ikke noget at en kage ser hjemmegjort ud, så ved man den er lavet med kærlighed.

Min talkage er en chokoladebombe uden lige. Bunden er lavet af en svampet, fyldig brownie og derudover har jeg lavet en chokolade mousse af mælkechokolade for ikke at gøre det for vammelt. Det er kun fantasien der sætter grænser i forhold til topping, men friske bær skader aldrig.


Ingredienser

Talkage – Opskriften svarer til 1 tal.

  • 100 g smør
  • 60 g kakaopulver
  • 300 g sukker
  • 1 tsk. havsalt
  • 125 g mel
  • 3 æg

Mælkechokolademousse

  • 1 husblas, blad
  • 100 g god mælkechokolade
  • 2 dl piskefløde

How to make it 

Talkage

  • Tænd ovnen på 175 grader
  • Smelt smørret i en gryde, og stil det til side for at køle af.
  • Put kakaopulver, sukker, havsalt og mel i en skål.
  • Pisk æggene sammen og tilsæt det afkølede smør.
  • Sigt de tørre ingredienser ned i æggeblandingen og rør rundt til det er blandet sammen.
  • Tag dejen i en form 20×20 cm, beklædt med bagepapir.
  • Bag brownien i ca. 25 min.

Mælkechokolademousse

  • Kom husblas i en skål med koldt vand og lad det stå i 5 minutter.
  • Smelt chokoladen i et vandbad.
  • Smelt husblassen i et vandbad.
  • Varm 1 dl piskefløde op i en gryde og når fløden næsten er ved kogepunktet skal husblassen i.
  • Fløden blandes med chokoladen og lad det køle.
  • Den sidste del af fløden piskes til skum og vendes i chokoladecremen. Kom i en sprøjtepose og
  • kom på køl indtil i skal bruge kagen – Minimum 2 timer.
  • Pynt når du skal bruge kagen, så den ikke bliver vandet af bærrene.

Travelturtle

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rejs på budget