Pandekager som Rasmus Klump ville være stolt af 

Rio de Janeiro – The ultimate guide

Med blogger Acai-Bowls til morgenmad og læskende caipirinhas til frokost på de hvide solbrændte strande, var Rio en by som aldrig går i glemmebogen ved mig. Byen har alt hvad en storby skal have og med store brede strande, markeder med noget for enhver og et natteliv som siger spar 2, er jeg 100% sikker på at du vil forelske dig i Rio. Om dagen er byen uskyldig og smuk med det grønne bjerglandskab, men lad dig ikke snyde af en by med fest og farver når solen går ned. Her åbner det rigtige Rio og med en kraftfuld caipirinha i hånden lover jeg dig du får dig en oplevelse. 

Når alt dette er sagt skal man tage sine forholdsregler i forhold til sin sikkerhed. Jeg vil nødig gøre jer bange på forhånd men jeg mener også at når jeg skriver en guide at jeg bliver nødt til at nævne det. For Rio er ekstremernes by og modsætninger mødes her, på godt og ondt. Der er overdådige villaer og kvartere men der er altså også favelaerne hvor dem med en lille indtjening bor. Der er ekstrem meget fattigdom i byen og I vil komme til at se skæbner man ikke ville ønske for sin værste fjende. Når alt dette er sagt er det altså heller ikke farligere, tag dine forholdsregler og du vil få en god oplevelse. Her er de forholdsregler vi gjorde os.  

Aldrig gå alene 

Tag taxa hvis i skal længere væk 

Pas på med at gå ud efter mørkets frembrud

Ingen smykker – Heller ikke små ørestikker, alt skal af

Mobiltelefoner skal bruges minimalt og pakkes væk hurtigst muligt når billedet er taget 

Lad aldrig jeres tasker ude af syne

Altid gå med en bæltetaske under tøjet a la denne: https://www.asos.com/asos-4505/asos-4505-running-belt-in-stretch-fabric/prd/14454574?clr=&colourWayId=16617426&SearchQuery=&cid=21804 

ASOS 4505 running belt in stretch fabric | ASOS

Læs mere om sikkerhed i Sydamerika her: http://travelturtle.bloggersdelight.dk/2020/04/30/sikkerhed-i-sydamerika/

Flybilletten 

 Jeg er stor tilhænger af momondo.dk fordi jeg tror på man får den bedste pris på flyrejser her. Det dejlige ved at planlægge selv er at det både er billigere og du kan bestemme dit afgangstidspunkt (til dels). Når i flyver så lang vil jeg anbefale at flyve ved aftenstid for så passer det med du er træt og kan sove på flyet, for ellers bliver det en rigtig lang tur. Når i bestiller billetter på momondo skal i være obs. på kuffert om det er tilkøb eller om det er med i prisen. Jeg kan ikke komme med det nøjagtige beløb på flybilletten fordi vi har købt en “rundtur billet, dog skal i regne med 5-7000 kr. pr. flybillet. Husk at slette jeres browser historik ellers bliver billetterne dyre og dyre.

Det praktiske

Når du skal ud og rejse så langt er det vigtigt at gøre sit hjemmearbejde før du sætter dig på flyet. For at rejse til sydamerika skal i have et vaccineret og de tilhørende vacciner. I skal have gul feber, hepatitis A og B alt efter hvor lang tid du skal være der. Malaria vaccine behøves ikke hvis i kun skal til Rio, fordi det er i Amazonas myggene er. Sidst skal man huske at have en verdensrejseforsikring, det er rigtig vigtigt at have for man ved aldrig om der sker noget. 

Where to stay 

Når du skal booke hotel i Rio skal du være sikker på at det er et ordentligt hotel. Jeg vil anbefale altid at bruge lidt ekstra penge og vælge et minimum 4 stjernet hotel – Ihvertfald når du er i sydamerika. Grunden er simpel, jeg vil ikke være bange når jeg går i seng. Derudover skal man vælge hotellet nøje i forhold til placering da der er mange slumkvartere i byen, man skal fx. ikke længere end et par kilometer fra copacabana så står du midt i en. Jeg vil anbefale bydelen Santa Teresa eller Copacabana. 

Windsor California Hotel – 5 nætter – 6807 kr. 

Da jeg var i Rio var det samme tid som Karneval og det gjorde også at priserne fik et nøk op ad, hvilket prisen også afspejler. Dog vil jeg sige at dette 4 stjernet hotel var alle pengene værd. Da vi ankom fik vi et glas Brasiliansk mousserende vin i hånden og piccoloen tog kufferterne op på værelserne mens vi checkede ind. Alt på hotellet var i orden. Fra personale til rengøring og med et minuts gang til copacabana strand kunne vi lige holde til det. Morgenmaden var helt fantastisk og der var noget for enhver smag. Der var ikke noget og klage over, bortset fra den kakerlak vi overnattede med en nat hvor det regnede for vildt. På toppen af hotellet finder man en god restaurant og en lækker pool med udsigt over de hvide sandstrande.

Windsor Califórnia Hotel, Rio de Janeiro, Executive-værelse, Værelse

Windsor Califórnia Hotel, Rio de Janeiro, Deluxe-værelse, Badeværelse

What to see 

Listen er lang, faktisk uendelig synes jeg. Rio er et mix af mange ting og der er så mange ting man gerne vil se og opleve mens man er der. Dog er der mange der er der af samme grund som dig og derfor er der ofte uendelige køer. Ligegyldig hvad du skal vil jeg anbefale at komme tidligt ud af starthullerne og starte din dag allerede ved 8-9 tiden. Hvis du fx. ikke tager morgenturen op til Jesus kommer du til at stå i kø på 4-5 timer (Alt efter sæson). Vi gjorde det at vi planlagde en ting om dagen og når vi havde oplevet det, var der fri leg. Det gjorde også at vi kunne gå rundt i bydelene og opleve det rigtige Rio, hvor turister måske ikke lige kommer. 

Copacabana/ Ipanema strand – Rio er (Suprise) en kystby som gør at der er mange dejlige strande. Copacabana og Ipanema er de to mest populære strande som er velbesøgt. Den berømte copacabana er overfyldt og vandet er egentligt ikke det flotteste jeg har set, men at bade med kristus i baggrunden og sukkertoppene ved siden er det bare fedt. Lad være med at tage nogen former for værdigenstande med fordi de bliver snuppet så snart du kigger væk. Min rejse kompagnon og jeg badede ikke sammen på hele ferien fordi der skulle være en der holdte øje med vores ting. 

Sukkertoppen – Hvis man ikke er vild med højder skal man lige overveje en ekstra gang om man virkelig har lyst til at besøge sukkertoppen for det går virkelig op ad bakke. For os der ikke er bange er turen helt fantastisk i kabel bilerne over det mørkeblå vand. Mens man svæver over vandet får man en udsigt ud over det sædvanlige som viser hvor vild en by Rio er som er bygget på et hav af bjerge. Turen tager et par minutter og deroppe er der både butikker og restauranter. 

Kristus statue – Vi var desværre ikke oppe at besøge Jesus på toppen og nu når jeg sidder herhjemme fortryder jeg det måske lidt. Men der var overskyet de fleste dage og vi snakkede med vores lokale guide som sagde at når der var overskyet var der ingen grund til at tage derop. Når der er overskyet kan man nemlig ikke se hele figuren fordi den er så høj. Derfor vil jeg anbefale at i venter med at købe billet til i er i Rio og er sikre på vejret er ok. Derudover er det virkelig vigtigt at i tager afsted tidligt, da man sagtens kan vente i flere timer i lange køer. 

Escadaria Selarón – Hvis du vil have nogen chance for overhovedet at se trappen er det igen et sted du skal komme tidligt på dagen. Det er en voldsom velbesøgt trappe og billederne er ikke så fede hvis man bare kan se alle turisterne. Når det er sagt er det en flot farverig trappe som man har set på diverse billeder og film. I mange år var der en lokal mand som skiftede de små billeder rundt om trappen ud, men da han er død sker der ikke så meget mere. Prøv at finde Danmarks flag, vi kunne ikke. 

Sambódromo – Er du i Rio mens karneval står på så bliver du nødt til at besøge Sambódrome. Stadionet er blevet bygget udelukkende til karnevallet som er i februar måned. Du kan læse mere om karnevallet her: http://travelturtle.bloggersdelight.dk/2020/03/08/karneval-i-rio-2020-the-greatest-show-on-earth/

Kaffe Tour i Rio – Med et par timers kørsel fra Rio ligger der en historisk kaffefarm som virkelig var et besøg værd, hvis man interesserer sig for gastronomi vel og mærket. Vi havde arrangeret med en guide at han kørte os derud og var vores tolk på rejsen. Han var en alletiders guide og vidste alt om Rio, så hvis i skal have en guide synes jeg i skal kontakte ham. Læs mere om kaffe turen her: http://travelturtle.bloggersdelight.dk/2020/03/04/the-brazilian-coffee-farm-with-dario-goncalves/

Where to eat and drink 

I Brasilien snakker de Portugisisk og de lokale spisesteder har ofte ikke spisekort på engelsk, derfor har jeg lavet en oversættelse og ideer til lokale retter i skal prøve at smage:   http://travelturtle.bloggersdelight.dk/2020/04/24/1320/

Street Market: Caldo de cana – Dette marked flytter sig hver dag så man skal lige være obs på hvor man kan finde det henne. Det er et madmarked hvor der er alle slags friske frugter, grøntsager, krydderier m.m. Prøv deres sugar-cane juice rent og derefter put lime juice i, det smager helt fantastisk og forskellen er vild. 

Nova Capela – Det ligner ikke meget udefra men der overrasker indeni. Det er en portugisisk restaurant som har været der i rigtig mange år. Vi spiste frokost der og fik Suco de Abacaxi com hortelã (pineapple juice with fresh mint leaves), Bolinhos de bacalhau (salt cod and potato croquettes), Pastel de nata (classic Portuguese egg custard tart). 

Belmonte – Det går altså ikke at i er i Rio uden at smage en ordentlig frisk Caipirinha og vi besøgte virkelig mange steder for at finde den bedste. Selvtak. Dette sted laver frisklavet Caipirinhas med den frugt du ønsker – Lime, passion, jordbær, cashew, you name it. 

Amazonian Restaurant – Du har nok set dem på instagram hvis du følger kendte bloggere, Acai-bowlen. Den farverige creme med lækkert topping er rigtig populær i Brasilien og man skal næsten have en, når man nu er her. Vi smagte dem i denne restaurant som skulle være rigtig populær og det smagte fint. 

Final Northeastern Restaurant – Generelt ser Rio restauranter ikke særlig indbydende ud og denne var ingen undtagelse. Det ligner et meget brugt cafeteria hvor de lokale sad og hang ud. Men jeg må bare erkende at man ikke skal skue hunden på hårene. Dette måltid vi fik var det bedste vi har fået i Rio. Det var lokalt og godt til billige penge. Vi fik: Pastel (deep-fried pastry parcels), Carne seca com abobora e feijão de corda (air-dried, salted beef with pumpkin and beans), Moqueca Baiana (stew of shrimp, made with coconut milk, peppers and red palm oil), Couve (shredded bitter collard greens cooked with garlic), Maria Bonita (cured beef, rice and beans, fried yuca/cassava), Mandioca frita (fried yuca/cassava)

Nomangue Caicara – En af de bedste fiskerestauranter i Rio. Jeg er ikke vild med at spise fisk i udlandet fordi det ofte ender med en nat på lokummet, hvis det ikke er et godt sted. Men trods min mave som ikke er vild med dårlig fisk tog vi på en fiskerestaurant nær Copacabana som havde fået gode anmeldelser. Anmeldelserne løj ikke og vores måltid som bestod af ceviche og Moqueca Baiana var rigtig godt. Det var i den lidt dyrer ende, men pris og kvalitet hænger ofte sammen. 

Aprazivel – Jeg tror dette er en af de vildeste restauranter jeg nogensinde har spist på. Den ligger oppe på en bjergtop med udsigt til Sambódromo hvor der er karneval. Turen derop var spændende fordi det havde regnet meget den dag og taxaen kunne næsten ikke komme op af de stejle veje. Men vi kom op på toppen til en elevator der førte os ned til restauranten. Det er en stor restaurant som er delt op i flere med et jungle tema. Der er træer og planter midt inde i restauranten og den vildeste udsigt over Rio. Maden var ok. Det har halvdyrt men udsigten talte virkelig stedet op. Man kommer her for udsigten og en oplevelse ud over det sædvanlige. Prøv evt. at smage deres Brasilianske mousserende vin, det er ikke helt så skidt endda. 

Det var vist det for denne omgang. Prisniveauet i Rio har jeg skrevet et blogindlæg om her: http://travelturtle.bloggersdelight.dk/2020/02/28/prisniveau-i-brasilien/. Hvis i vil have flere tips eller har nogle, må i endelig gerne skrive til mig.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pandekager som Rasmus Klump ville være stolt af