GetTransfer - Privatchauffør på ferien til overkommelige penge

Brasiliensk kaffetour ude i junglen


Siden år 900 har man drukket en knaldsort varm læskedrik. Kaffe. Faktisk er Danmark et af de lande, der står højest på listen over de mest kaffedrikkende folk i verden. Og vi er det lykkeligste land i verden? Hm, så er det nok fordi vi har en evigt koffein brandert på altid. Kaffe gør at vi kan komme op om morgenen “At vi kan holde vores børn ud til de bliver afleveret i børnehaven – At man kan klare den lange kedelige arbejdsdag og ens nederen kollegaer – At vi magter at hente vores børn igen – At vi ikke går grassat over manden igen har glemt at købe mælk, men har husket at købe hans M blad i kiosken. Ja. Vi elsker kaffe” Den er med os i tykt og tyndt og selvom det nogle gange smager af pis, drikker vi den alligevel for at komme igennem de lange dage.

Verdens største kaffeproducent er Brasilien og de har faktisk været det i mere end 150 år Ca. 35% af verdens produktion er herfra. Så mon ikke du har smagt kaffe herfra? Når vi taler om kaffe er der to sorter arabica og robusta og den førstnævnte er den de producere mest af. Hele 80% er af arabica, som giver kaffen en lav syrlighed og en sødmefuld smag med noter af karamel, chokolade og nødder. Der findes Brasiliansk kaffe i den fineste kvalitet men også den formalet kaffe vi, instant og billige blends. Deres produktion begyndte helt tilbage i 1727 og den kommercielle produktion begyndte omkring Rio de Janeiro. I Dag er det meste af kaffeproduktionen rykket væk fra Rio men der er stadig små kaffeproducenter tilbage og det er en af dem vi skal ud og se nærmere på. Den historiske kaffeplantage ligger knap 3 timer fra byen, men er helt sikkert køreturen værd.

Coffee has been drinking since the year 900. In fact, Denmark is one of the countries that ranks highest on the list of the most coffee-drinking people in the world. And we are the happiest country in the world? Hmm, that’s probably because we always have a caffeine party. We love coffee ”It is with us in thick and thin and although it sometimes tastes like piss, we still drink it to get through the long days.

The world’s largest coffee producer is Brazil and they have actually been there for more than 150 years. 35% of the world’s production is from here. When we talk about coffee, there are two varieties of arabica and robusta and the former is the one they produce most. As many as 80% are from arabica, which gives the coffee a low acidity and a sweet taste with notes of caramel, chocolate and nuts. There is Brazilian coffee of the finest quality but also the ground coffee we, instant and cheap blends. Their production began all the way back in 1727 and commercial production began around Rio de Janeiro. Today, most of the coffee production has moved away from Rio but there are still small coffee producers left and this is one of them we need to look into. The historic coffee plantation is less than 3 hours from town, but is definitely worth the drive.

Dario Gonçalves vores guide kom og hentede os og på den 3 timer lange tur blev der livligt fortalt alt mellem himmel og jord. Han er en passioneret guide med gæstfrihed og humor i højsædet. Midt på turen stoppede vi på en rasteplads hvor han inviterede os på friske kokosnødder som lige var blevet plukket og en gennemgang af Brasiliens mange banan sorter. Han fortalte at han egentligt ikke var så vild med at komme på kaffefarmen fordi den var hjemsøgt. Vi var sikre på det bare var noget vås han sagde, men det skulle vise sig at vores besøg kom til at handle om alt andet end kaffe.

Efter at have kørt forkert et par gange havnede vi på en gård med en flot hvid bygning. Alt andet omkring var godt og grundigt brugt men huset som bar præg af portugisisk inspiration stod knivskarpt. Da vi lander på farmen kommer konen ud og tager imod os og fortæller at manden snart er klar til os. Imens går vi en lille tur og ser den alt for idylliske grund an. Manden kommer og tager imod os og begynder at vise os rundt i det store hus som ham og hans familie har boet i, i 6 generationer. Kaffefar var flyttet derfra med hans far fordi de i lang tid havde hørt fodtrin om natten men da der også begyndte at komme stemmer, var de dem der var skredet. Kaffefar fortalte hele familiens historien på portugisisk mens vores guide Dario oversatte og det fungerede rigtig godt. Man kunne fornemme kaffefars passion omkring stedet mens vi gik igennem de historiske rum hvor hans forfædre havde levet. Med slaver fra Afrika som var en fast del af husholdningen kunne man fornemme hvordan de havde levet dengang og man følte at man gik rundt i en barsk film hvor slaverne måtte lade livet for de velhavende kaffeplantage ejere. Herfra kommer også det hjemsøgte for jeg er sikker på det var slaverne som hjemsøger stedet efter at se hvilke redskaber de brugte for at straffe dem. Derudover var der et kapel inde i huset – Så bliver det altså ikke mere spooky at gå rundt derinde. Hele besøget mindede mig om filmen “12 years a slave” fordi man fik en følelse af man stod i epicentret af en uhyggelig historisk begivenhed.

Efter en rundvisning i bygningen gik vi udenfor i den store have og smagte på alle havens frugter imens vi gik igennem kaffeproduktionen. Ude på markerne stod kaffebuskene sporadisk på bakketoppene og de grønne bær nød solens bragende lys. Vi blev fulgt tæt af hans hunde som løb side om side med os og fulgte vores rejse gennem kaffeproduktionen. Man kunne fornemme at dette ikke var et sted hvor der bliver produceret meget kaffe men der bliver produceret kaffe med kærlighed. Det var fantastisk at se sådan en passioneret mand hvor det ikke virkede som det handlede om penge men handlede om hans passion til at give os en god kop kaffe.

Efter besøget i marken kom vi ind hvor kaffefars kone havde lavet friskmalet kaffe og kage til os. Imens vi spiste det, spillede kaffefar et nummer på klaveret som lød helt fantastisk i den kolde kælder vi sad i. Denne oplevelse som jeg aldrig vil glemme kunne ikke have ladet sig gøre uden vores fantastiske guide Dario Gonçalves som gjorde alt for at vi fik en dejlig dag derude. Han er lige så meget grunden til en god dag som kaffefar var. Han startede dagen med at sige at vi ikke havde travlt, hans guidet ture var som en ferie og derfor skulle vi bare nyde det. Han er en unik guide som gav os en oplevelse vi aldrig glemmer. Tak.


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

GetTransfer - Privatchauffør på ferien til overkommelige penge