The friday cocktail – Aperol Spritz

Planen i Sydamerika

Planen i Sydamerika 

Billedresultat for sydamerika

Jeg tænkte at jeg lige vil beskrive hvad vi skal på vores rejse til Sydamerika. Det er jo et legat vi har fået og derfor kommer det til at handle 100% om mad, drikke samt kulturen. Sydamerika er kendt for sit voldsomme indtag af store røde bøffer og jeg glæder mig til at sætte mine tænder i deres køer. 

For mig handler vin ofte om hvad mad de spiser og derved kulturen der er med til at bestemme hvad de propper i deres munde – De ting går hånd i hånd og derfor skal vi ikke kun ud og drikke vin – Som man ville tro vi “bare” skulle. Vi skal mødes med lokale som viser os hvordan de spiser og lever og hvilke vine de ville sætte til deres mad.

Læs om vores legat her: http://travelturtle.bloggersdelight.dk/2019/11/15/legat-og-vinrejse-til-sydamerika/

Buenos Aires 

9. Februar

Vi ankommer til Buenos Aires som er Argentinas hovedstad og største by i landet. Da vi har fløjet i – hvad jeg tror kommer til at føles som et helt halvt år  – skal vi ikke meget den dag. Vi bliver afhentet i lufthavnen af en sød mand som kører os over på vores hotel hvor vi gør os klar til aftenens strabadser. Vi skal nemlig ud og spise på Fogon Asado som er  en af de bedste spisesteder i Buenos A. Vi skal kæmpe os igennem deres tasting menu som består af 6 retter med premium vinmenu til. Ja. Det bliver hårdt. Men mon ikke vi lige klarer den? 

10. Februar

Efter det hårde måltid og en god nats søvn forhåbentligt, har vi lavet en aftale med en lokal guide som har lavet en privat food tour til os. Vi skal se den Argentinske gademad og hvilke vine som passer godt til det. Vi vil komme til at vide gennem byens kvarterer som San Telmo, La Boca og La Recoleta. 

For at forbrænde alt dette lækre mad har vi meldt os til en Tango klasse -Hvorfor ved jeg ikke, for jeg kan i den grad ikke danse….. Medmindre det er efter en flaske god tequila, så kan denne krop ikke styre sig på et dansegulv. Dernæst er der en 3 retters middag og sidst er der nogle professionelle som giver et forhåbentligt langt bedre tangoshow. 

11. Februar

Vi har egentligt ikke rigtig sat noget af til dagen. Bare nyde byen og gå rundt og se serværdighederne.

Vores Buenos Aires eventyr er ved at være ved vejs ende og vi slutter den af med máner på Aramburu Resto som er en “Michelin star worthy” restaurant. Vi skal have deres “Chef table” med en premium wine pairing. Spørg lige om jeg glæder mig til 3 dage om står i Hovedstadens madkulturs tegn – Min mave gør ihvertfald. 

Mendoza 

12. Februar

Efter 3 dage i mad og den Argentinske kulturs tegn tager vi videre til vin mekkaet over alle – Mendoza. Hvis man bare har lidt forstand på Argentinsk vin, ved man at den største procentdel kommer herfra – Faktisk 90 % af al vinimport kommer herfra. Vi glæder os uendelig meget til at dykke ned i deres varietal vine – Malbec – Merlot – Cabernet Sauvignon – Chardonnay osv.   Jeg er allerede tørstig. 

13. Februar

Vi har en aftale med Antucura vinedos bodega som ligger i Uco Valley som ligger i det centrale Mendoza. Det er her du finder det “køligste” klima i området og mange mener det har mulighed for at blive Argentinas “Napa Valley” på et tidspunkt. Grundet klimaet gør det at vinene har flere aromaer og er mere sprøde og faste. 

14. Februar

Den står selvfølgelig på vin igen idag og denne gang skal vi til  Bodega Weinert som ligger i Lujan de Cuyo liggende i det nordlige Mendoza. Det var faktisk stedet der satte de Argentinske vine på verdenskortet. Malbec er kongen her mens andre Bordeaux druer også stortrives her. 

15. Februar

Christina er typer der elsker alt handler om hende og derfor har jeg planlagt en dag hvor hun er i centrum – As usual. Jeg har planlagt dagen til fulde og Chris ved ikke hvad der kommer til at ske. Det eneste hun ved er at hun skal huske badedragt.. 

16. Februar

Dagen er sat af til at se Mendoza. Hvad er det for en by? Seværdigheder osv.. Om aftenen er det igen på med den frække sorte kjole for vi skal ud og spise på Azafran. Med en 6 retters menu med vin skal vi nok blive dejlig mætte og forhåbentligt lidt fulde. 

17. Februar 

Kl. 9:30 bliver vi afhentet af vores guider og dernæst skal vi op i Andesbjergene på ryggen af en hest.  I 2 timer skal vi ride oppe i Andesbjergene og se deres fantastiske natur landskab. Til frokost har guiderne stillet en autentisk BBQ frokost op til os hvor der forhåbentligt er kød i lange baner. 

Rio de Janeiro 

18 Februar 

Efter små 6 dage i Mendoza flyver vi videre til Hovedstaden i Brasilien – Rio de Janeiro. Vi ankommer sent og derfor er det direkte i sengen når vi kommer til hotellet. 

19 Februar

Vi starter Rio ud med mad selvfølgelig. Vi har skrevet med en pige som hedder Annabelle som har planlagt en food tour til os med en tur til et destilleri hvor de laver Brasiliens national spiritus Cachaça. 

20 Februar 

Det er ikke kun mad Brasilien er kendt for, de er også  kendt for deres fantastiske kaffe og faktisk er Brasilien verdens største kaffeproducent. De har dyrket kaffe i mere end 150 år derfor skal vi selvfølgelig ud og se en historisk kaffefarm nærtliggende ved Rio. I Rio området er det primært arabica som bliver dyrket. Der er 2 overordnet kaffebønner – Arabica og robusta. Arabica bønnen er ofte milde, søde og med noter af frugt og bær mens robusta er mere robust og skabere med noter af gran eller peanuts. 

21 Februar

Vi er så heldige at der er karneval når vi er derovre og det betyder letpåklædte damer i flotte kostumer med rytmisk musik som flår om kap med dit hjerte. Det starter den 21 og så er der finale et par dage efter. Vi skal se den første parade og vi glæder os meget til at se hvad det er for noget. Karnevallet forvandler storbyen til et mekka af fest, rytme og glade mennesker så langt øjet rækker. Vi glæder os! 

22 Februar 

Turen er ved at være ved vejs ende og vores tur slutter af med en tur i de farverige favelaer. Man har set mange film hvor de fattige favelaer er skildret og jeg glæder mig til at se det fysisk – Det skal nok lige ramme i hjertekuglen. 

Vi slutter af på Aprazível med den flotteste udsigt over den fantastiske by. 

Når rejsen ikke må slutte

Vi tager videre til Cabo Frio som ligger nord for Rio for at slappe af og holde en tiltrængt pause fra livet i en lille uges tid.

Kom endelig med ideer til hvad vi skal lave eller restauranter

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

The friday cocktail – Aperol Spritz