Det perfekte Pocheret æg
Har du ser masterchef eller andre madlavningsprogrammer bevæger konkurrenterne sig ofte ud i at lave et pocheret æg. Det er ikke ofte det lykkes hvilket faktisk giver det forkerte billede, for det er nemt, så længe man gør det ordentligt. Herhjemme er vi suckers for pocheret æg og jeg har lavet det så mange gange at jeg vil kalde mig selv en pocheret-ægge-ekspert. Her er min nemme vej til at lave perfekte pocheret æg.
Ingredienser
- 1 Æg
- 3 spsk Eddike
- Salt og peber
How to make it
- Kom vand i en gryde og tilsæt eddike
- Kog vandet op til kogepunktet (Det må endelig ikke boble)
- Knæk skallen på ægget og kom det op i en kop.
- Bring vandet i bevægelse ved hjælp af et piskeris.
- Lad ægget glide ned midt i gryden.
- Lad det pochere i ca. 3 min., blommen skal stadig være lidt blød.
- Tag ægget forsigtigt op ved hjælp af en hulske og mærk om blommen har sat sig.
- Læg ægget i koldt vand.
- Tag ægget op af vandet og dryp det af på et stykke papir.
- Salt og Peber påføres før servering.
Man kan lave mange retter med pocheret æg. Jeg elsker Egg Benedict eller Egg Florentine. Men en rugbrød med avokado og pocheret æg, går man altså heller ikke galt i byen med.
Hvordan spiser I jeres pocheret æg?
Travelturtle
Ingen kommentarer endnu