Forskellige istyper

Sikkerhed i Sydamerika 

Jeg er generelt ikke nervøs når jeg tager ud og rejse, måske fordi jeg har en naiv tilgang til det og hvorfor skulle det lige gå ud over mig? Når det så er sagt er jeg en stor tøsepige og at gå med fremmede mænd eller drikke en drink jeg ikke ved hvem er fra, kunne jeg heller aldrig finde på. Godt nok er jeg ikke nervøs for at rejse, men jeg tager også min forholdsregler når jeg tager ud i den store verden. Jeg har rejst meget alene og har egentlig som sådan ikke et problem med det, i forhold til sikkerhed – 3 uger i Brooklyn lærte jeg ihvertfald at jeg ikke skulle gå ud om aftenen med skud flagrende omkring i mørket. Der er aldrig sket mig noget når jeg har været ude og rejse og de forholdsregler jeg tager mig, vil jeg gerne dele med jer. Måske der er et fif eller 2 i kan bruge. 

Da vi skulle til sydamerika læste vi en masse blogs på nettet om sikkerheden i hhv. Argentina og Brasilien. Det var ikke lutter gode ord der kom fra den digitale verden og det var egentligt først efter jeg havde læst det, at jeg fik lidt ondt i maven. Vi var 2 tøser der skulle afsted og ifølge internettet ville vi ihvertfald ikke komme levende derfra. Vi holdte flere “sikkerhedsmøder” før vi skulle afsted fordi vores forældre også var nervøse og vi blev nødt til at lægge en plan for hvis der skete noget. Vi gjorde vores hjemmearbejde og det endte med at der jo ikke skete noget som helst. Om det var forarbejdets skyld eller fordi det ikke er så slemt som der står på internetter, må guderne vide. Jeg følte mig 100% sikker på hele rejsen, men med vores forholdsregler i mente. 


Aldrig gå alene om aftenen – Jeg kunne aldrig drømme om at gå hjem fra byen i udlandet i en kort kjole med kig til røvballerne, for så beder vi altså også selv om det piger. I Rio vil jeg slet ikke bevæge mig ud efter 22:00. 

Tag taxa hvis i skal længere væk – Hvis i skal ud og spise om aftenen vil det være en god ide at tage en taxa, hvis det ikke lige er henne om hjørnet i skal spise. Flere steder står der at taxaerne heller ikke er sikre, men vi oplevede altså intet og vi kørte rigtig meget i taxa. Et alternativ til taxaen er uber. Mange siger at det ikke er sikkert at tage en uber men jeg vil faktisk sige det modsatte. Når man downloader ubers app, kan man se hvor føreren kører dig hen og du kan tjekke om han kører den rigtige vej. Derudover kan du tilknytte en anden til appen så din mor derhjemme kan se hvor du er med bilen. Vi brugte uber i Cabo Frio som ligger 4 timer fra Rio og det fungerede perfekt. Hvis i ikke er tilpasse med nogle af de muligheder ovenover er der også denne private service: http://travelturtle.bloggersdelight.dk/wp-admin/post.php?post=1243&action=edit

Ingen smykker – Heller ikke små ørestikker, alt skal af – Hjemmefra havde jeg taget alle mine smykker af bortset fra mine øreringe. I Argentina havde jeg øreringene på men da jeg kom til Rio tog jeg den af. Rio er kendte for at have nogle drengebander som stiller sig rundt om dig og så hiver de din taske eller øreringe af og sætter i løb. Så bare for at være på den sikre side, så tag dem af. 

Mobiltelefoner skal bruges minimalt og pakkes væk hurtigst muligt når billedet er taget – Jeg tager rigtig mange billeder når jeg er ude og rejse og det gør også at mobilen er fremme meget af tiden. I Argentina så jeg det ikke som et problem, men i Rio skal i være meget obs på det. Tag et billede og pak den sammen igen hurtigst muligt. Vi så flere eksempler med folk der tog billeder hvor der gik en mand forbi og hapsede den, det er nemt. 

Hav en ekstra mobil med – Hvis man kun har en mobil med og tasken bliver stjålet er det svært at finde ud af hvordan man lukker kort osv. Vi havde 3 mobiler med og vi gik kun med den ene. 

Lad aldrig jeres tasker ude af syne – Just don’t do it. Du kan ikke stole på nogen og især når i ligger ved stranden skal i ikke gå fra jeres ting. De bliver taget lige med det samme. 

Altid gå med en bæltetaske under tøjet a la denne: https://www.asos.com/asos-4505/asos-4505-running-belt-in-stretch-fabric/prd/14454574?clr=&colourWayId=16617426&SearchQuery=&cid=21804 Og for guds skyld lad være med at tage et bodysuit på som jeg gjorde den dag vi skulle i favelaen. Det kan godt være der ikke var nogen der tog noget fra mig, men det var også en kamp for mig selv at komme ind til mine penge.

På vores rejse fandt vi ud af at man ikke skal tro på alt hvad man læser. Det var slet ikke så slemt som det står beskrevet på nettet. Bare husk og følg rådene.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forskellige istyper