10 Mors dags gaver - Som hun vil elske

Forskellige istyper

Når man skal igang med at lave is er det vigtigt at have sin basisviden på plads inden. For is er bare ikke is, det er så meget mere. Nedenfor har jeg skrevet en lille is-guide, hvor der er beskrevet hvad forskellen er på typerne.

Flødeis
Jeg tror vi alle kender flødeisen. Jeg kan specielt huske den fra min barndom hjemme ved mine bedsteforældre hvor der altid blev sat trefarvet is på til dessert. Det er en is med fast konsistens som er fremstillet på fløde og æg. Her skal blandingen opvarmes og dernæst køles ned på en ismaskine.

Parfait
Dette er min ynglings is type når jeg selv skal lave is, fordi den er så nem. Det er en fast flødeis hvor blandingen ikke skal opvarmes og kan derfor sagtens bruges hvis man ikke har en ismaskine.

Gelato
Jeg vil vove og påstå man ikke kan være i Italien i mange minutter før man falder over den første isbutik. De er kendte for deres is og når man er på ferie i italien skal man altså have minimum en is hver dag. Deres is er tilberedt på næsten samme måde som vores flødeis, dog uden æg. Is Blandingen opvarmes og køres på ismaskine. Grunden til at man gerne må spise is i italien hver dag er fordi deres Gelato faktisk har lavere fedtindhold end vores flødeis, fordi den er lavet på mælk og ikke fløde.

Sorbet
Hvis i skal give jer i kast med at lave is er dette også en istype der ikke kræver det store håndværk. Det er en vandbaseret blanding oftest smagt til med diverse frugt smage. Med kogt sukker, vand og den ønsket smag, er isen så godt som færdig og klar til den kolde fryser.

Travelturtle

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 Mors dags gaver - Som hun vil elske