Vaniljeis med chokolade

Must visit vinerier i Willamette Valley, Oregon

Når man slår ordet “vin” op i ordbogen står der: Vin er en fællesbetegnelse for alkoholiske drikke fremstillet ved gæring af druer og det er jo i og for sig rigtig nok. Sagen er bare den at vin for mig er så meget mere. For mig er vinen den måde jeg udtrykker mine følelser på. Er det en lun sommerdag hvor man er lidt små kulret, ville mit valg af vin falde på en kølig Rose fra Tavel. Er jeg derimod vinterdeprimeret ville jeg ty til den mørkere salgs og tage en mørkerød Malbec fra Mendoza. Mit vinvalg er baseret 100 % på mit humør. Men, noget af det vin jeg kan drikke lige meget hvad jeg føler er fra Oregon I USA. Jeg har en forkærlighed for staten og med stillehavs vindende der går ind og kærtegner vinene – Det er helt fænomenalt. Jeg elsker at prøve nye vine, områder, regioner, lande, men så snart jeg ser en vin fra Oregon falder jeg i med begge ben og 2 timer efter er jeg lettere bedugget og klar til at gå på hovedet i seng. Oregon er en fantastisk Pinot Noir stat og jeg vil faktisk påstå at smagen er på linje med Pinot fra Bourgogne. Jeg har drukket med Bourgogne i mit liv men ofte er det navnet du betaler flere guldbarrer for og selvom Oregon Pinot er til den dyre side, matcher de ikke Bourgognes priser.

Jeg har været i Oregon to gange og begge gange var med en masse vinbesøg i kalenderen. Nedenfor har jeg lavet en guide til hvilke vinhuse jeg synes var de bedste og et besøg værd. Vinhusene ligger alle i Willamette Valley som er en lang dal i Oregon som er omgivet af bjerge og med den blæsende stillehavs vind som puster på druerne, er det et perfekt sted for blandt andet Pinot Noir og Riesling.
.

Ponzi Vineyard
Min første kærlighed til vin fra Oregon, var da jeg stod på toppen af Ponzi Vineyard og kiggede på den fantastiske natur med deres helt formidable rosé lavet på Pinot. Jeg var så heldig at få en rundvisning af selveste Anna Maria Ponzi som står for vineriet i dag med sin søster Luisa Ponzi. Læs here om vingården her: http://travelturtle.dk/2020/01/30/ponzi-vineyard-oregons-pinot-perle/

Chehalem
De grønne vinstokke bølger op og ned på de flotte vinmarker, hvor de mange mænd i marken passer og plejer skønhederne. I glasset står jeg med deres Chehalem Mountains Pinot Noir med smag af sommerens bær med silkebløde tanniner.

Adelsheim
Da vi var på bryllupsrejse smuttede vi forbi dette sted og jeg må bare sige at det var helt outstanding. En større vingård end de andre og man kan virkelig mærke at markedsføring og turisme lever her. Her producere man rigtig meget vin, men i verdensklasse. Igen blev det til en Pinot Noir som de selvfølgelig også laver i verdensklasse. De lever og ånder for Pinot og har rigtig mange slags så jeg kan ikke huske hvilken vi smagte.

Cooper Mountain Winery
Oppe på toppen af en stor bakke med vinstokke ned af hver side mødtes vi med Barbara Gross. Hun fortalte om vineriet og samtidig fik vi et dejligt glas Chardonnay at nyde historien med. Dernæst havde de lavet en dejlig frokost til os med kød og ost som akkompagnerede vinene vi smagte helt fantastisk.

Har du nogle forslag til vinerier man skal besøge i Oregon? 

Travelturtle

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vaniljeis med chokolade