Halloween cake

Weekendtur til Paris 

Når jeg kan, tager jeg væk. Væk fra Danmark og hverdagens travlhed. Jeg sætte mobilen på flight mode og mit hoved bliver tømt. Min måde at blive ladet op på er at komme væk. 

En af mine yndlings byer i Europa er Paris, jeg er faldet pladask for byen nok ligesom så mange andre. Deres bygningsværker, den yndefulde stil og deres fantastiske mad – what’s not to like. Jeg kan bedst lide at være i Paris om foråret når blomster er ved at springe ud og man kan sidde ude på fortovet cafeerne og drikke en kop kaffe. Den stille og rolige stemning i byen smitter af på sjælen og man kommer ned i et helt andet tempo her. 

How to get there 

Fra midten af jylland tager det cirka 11 timer at køre dertil. Bil er min foretrukne måde at rejse rundt på, for så kan jeg selv bestemme tidsplanen og lave stop på ruten, hvor vi kan få en god frokost eller gå en tur. Alt efter hvilken rute i tager kommer i blandt andet gennem Neumünster som er kendt for deres outlet by og Hamborg hvor man kan spise en god frokost ved vandet og se de store fragtskibe forlade havnen. Derudover kommer man også igennem Belgien hvor Bruxelles er et besøg værd. Paris er en by der er svær at navigere i fordi der er mange ensrettede og rundkørslerne er et mareridt. Man skal have god kendskab til at køre hvis man gerne vil køre i Paris og ikke mindst god tålmodighed. Med fly tager det 2 timer og man kan helt sikkert finde billetter der ikke koster alverden – Her er en guide til hvordan du finder de billigste flybiletter: http://travelturtle.dk/2020/06/15/rejs-paa-budget/ 

Where to stay 

Hotellerne i Paris er ret pricy og jeg vil gerne bo så tæt på centrum så muligt, derfor kontaktede vi en der hed Sam der havde en Airbnb derovre og hendes lejlighed måtte vi gerne låne. Paris er kæmpestor og man skal virkelig kigge på placeringen af hotellet før man booker. Der er 20 bydele i byen, de er nummereret og med et kort er det “rimeligt” nemt at finde ud af. Vi boede mellem 19 og 20 arrondissemeter og det var et fantastisk kvarter. Man kunne se der ikke var mange turister i den bydel. Der var restauranter, barer og butikker og restauranterne var billigere end dem inde i byen. Vi tog en uber ind til centrum hver morgen og den kostede 30-40 kr.

arrondissement 3 – Marais – Mange turister vælger denne bydel som er et af de ældste kvarter i Paris.

arrondissement 4 – Ile Saint-Louis: Hvis i vil bo midt inde i Paris.

arrondissement 6 – St. Germain: Latinerkvarter ved Seinens venstre bred

arrondissement 8 – Champs Élysées – Luksushoteller og tæt på flere store seværdigheder. 

arrondissement 18 – Montmartre – Populært område i det ydre Paris. Ligger på en bakke og har en god udsigt til resten af byen.

Når du booker hotel er det vigtigt at det ikke er udenfor de 20 arrondissemeter. Du kommer både til at bo langt fra centrum og der kan være farlige områder du ikke skal opsøge. 

What to see 

Paris har uendelig mange ting man skal se og man kan nok ikke nå alt på en weekend, men så bliver kæresten jo “desværre” nødt til at tage dig under armen engang mere. 

Eiffeltårnet, Louvre, Notre Dame, Triumfbuen, Champs Élysées, Montmartre, Bastillepladsen: Ja, der er nok ting man kan opleve i byen. Mange af tingene gider jeg ikke at bruge tid på fordi i ved sikkert allerede hvad det er og har skrevet det på jeres liste over ting i skal opleve. Nedenfor har jeg skrevet om nogle seværdigheder som gjorde meget indtryk på mig og som i ikke må gå glip af. 

Gode kondisko er et must: Den første er ikke en seværdighed som sådan, dog vil jeg anbefale at gå så meget i kan. De flotte parisiske bygninger og kvartere er enestående og de skal bare opleves til fods. Man kan gå langt når man har noget flot og kigge på og jeg tror vi gik over 30 kilometer. Dog er det ikke så slemt fordi man skal huske at stoppe når man ser en hyggelig fortovscafe og drikke en kop kaffe – Og dem er der altså mange af i byen. 

Cacré Coeur: Normalt siger kirker mig ikke noget og trods de 10.000 mange mennesker der også var der, vil jeg stadig anbefale den. På toppen af en bakke med udsigt til hele paris ligger en hvid smuk kirke med de smukkeste udskæringer og snirkler. Jeg vil anbefale at man kommer tidelig morgen eller aften til synet af paris glødende lamper. 

Château de Versailles: Dagen vi skulle hjem fra Paris besluttede vi os for at køre en omvej og køre forbi slottet. Det var helt klart det værd. Det er den smukkeste hvide bygning hvor det ligner at man har tømt hele verdens guldstøv lager ud over. Da der var flere timers kø var vi ikke inde i det flotte slot og man skal nok være der rigtig tidligt for at komme derind uden at stå for lang tid i kø. 

Moulin Rouge: Man har set det i diverse film og det er virkelig som at træde ind i en film når man kommer ind på de barer hvor pigerne er letpåklædte og danser den specielle can can dans. Med en drink i hånden lader man sig forføre og man bliver suget ind i det romantiske 20. århundrede i Paris. 

 

Where to eat 

Monsieur Culbuto: På den vej vi boede på lagde der en lang række restauranter og dette var en af de bedste. Klassisk fransk mad med blandt andet rørt tartar, foie gras og charcuterie bræt med de mest fantastiske franske oste på. Tag lidt ud fra centrum når du skal vælge restaurant og maden bliver meget billigere. 

The Aligre Market: På det fantastiske marked kan man få alt hvad maven begærer. Lige fra fisk, til kød til det flotteste grønne udvalg. Vi boede i en airbnb og derfor var det en selvfølge at vi købte noget her og lavede til aftensmad en af dagene. Normalt hader jeg at lave aftensmad men med de fantastiske råvarer er det altså ok. 

Berthillon: Efter sigende skulle de have den bedste is i Paris og isen var så god at vi ikke nåede at tage billeder af den. Jeg fik en jordbær is og jeg er så ked af at jeg ikke tog flere kugler. Nam siger jeg bare. 

La Maison du Chocolat: Du har måske set film eller billeder fra Paris hvor de har en lille rund kage i hånden. Macarons er et symbol på Paris og selvfølgelig skal man smage den lille farvet mandelkage når man er derovre. Jeg købte mine her fordi det skulle være nogle af de bedste Macarons og det var det bestemt. Men der er rigtig mange steder hvor man kan købe dem, så du behøves ikke at gå efter en, du skal nok kunne finde dem. 

Fortovscafeer: Det bedste jeg ved er at sætte mig på en af de mange fortovscafeer, drikke kaffe og kigge på alle de sjove mennesker der går forbi. Det vrimler med de mest fantastiske fortovscafeer overalt i byen og maden er intet mindre end fantastisk. 

 

Hvad er dit ynglings must see i Paris?

 

Travelturtle

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Halloween cake