Velkommen til min blog - Travel Turtle Part 2

Tarte Tartin

Tarte Tartin 

Når man er datter af en konditor sætter det umådelige høje krav når man kaster sig ud i bagning. Men da mallekok ikke mener vi kan få leveret citronmåne og bananroulade hver dag, må jeg jo selv igang en gang imellem. Jeg vil starte med at sige jeg ikke er den nye cakeboss, men jeg har da lært et par tips og tricks i løbet af min kageglade opvækst – og hvis jeg skal sige det selv, er jeg ikke så skidt endda.

Tarte Tartin er en lækker fransk æbletærte med masser af sødme fra karamellen samt syren fra de sprøde æbler. Den passer perfekt til en kold regnvejrsdag som idag, hvor man skal forkæle sig selv. Det er ikke en tærte der kræver meget og enhver kan lave den – Vil jeg påstå. Dog skal man være obs. på karamellen. Hvis man er usikker ved karamellen, kan man blande smør og sukker til at starte med, så er det nemmere at styre.

Ingredienser 

  • 240 g hvedemel
  • 55 g flormelis
  • 170 g koldt smør
  • 1 stk æg
  • 80 g sukker
  • 60 g smør
  • 6 stk. granny smith æbler – Man kan bruge alle selvfølgelig, men jeg synes de giver en dejlig syre.

How to do it 

  • Hvedemel, flormelis, salt og koldt smør blandes i hånden.
  • Saml mørdejen med 1 æg. Lad endelig være med at ælte for meget. Mørdejen skal på køl i en 1 ca.
  • Imens dejen ligger på køl, skrælles og skæres æblerne i både. Lav en karamel ved at tage sukker på en pande. Lad det smelte og put smøret på når det er smeltet. Karamellen må gerne være lys og dejlig.
  • Når æblerne er faldet lidt sammen rulles mørdejen på panden
  • Tørten bages gylden ved 200 g i 25 min ca.
  • Når kagen er bagt færdig lægges en stor tallerken over panden, og med en hurtig bevægelse vendes tærten rundt.

Hvis man vil kredse lidt ekstra kan man flambere de karamelliseret æbler i cognac eller whiskey som giver en dejlig smag. Hvis man tør at give sig i kast med det, skal man gøre det på en kobber pande og IKKE en tefal pande – Been there, done that, dont do that. Hvis man ikke er til æbler kan man sagtens udskifte frugten til fx. nektarin, blomme eller ananas.

Server kagen med en klat vanilje is eller creme fraise rørt med lidt vanilje.

 

Travelturtle

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Velkommen til min blog - Travel Turtle Part 2