The ultimate road trip packing

Ponzi Vineyard – Oregons Pinot perle

Med en uovertruffen udsigt over det bjerget landskab og med det flotteste vinhus jeg endnu har set, er Ponzi Vineyard helt sikkert et besøg værd hvis du er i Portland området. Med en halv times tid fra Portland er det ideelt til en lille hyggelig get away fra byens osen og larmen i gaderne.  

Dick and Nancy Ponzi flyttede i 1960´erne deres familie til Willamette Valley i Oregon, med en drøm om at lave verdensklasse Pinot Noir. Efter en masse research og med Bourgogne som inspiration fandt de den ideelle lokation og købte 20 acres sydvest af Portland. Det var en udfordring i starten og klimaet gjorde at området ikke var egnet til den sarte Pinot Noir drue, men ægteparret havde fundet ud af at området var ideelt til Pinot Noir. De plantede vinplanterne og i 1970 blev Ponzi vineyards oprettet. Den måde de gik til tingene på for snart 50 år siden er stadig praktiserende idag med familiens anden generation. Idag er det Anna Maria Ponzi som står for salg og marketing mens hendes søster Luisa Ponzi er vinmageren. Med konceptet om, at sorten skal matche terroir og klima, fortsætter Ponzi Vineyards med at sætte barren for at Oregon forbliver på forkant med landets bedste vinproducenter.

Noget af det bedste Pinot Noir jeg har smagt kommer herfra. Dick og Nancy så et potentiale som de har ført ud i livet på den bedste måde. Jeg har smagt verdenskendt Bourgogne men sagen er bare den at Oregon Pinot kan være med oppe i den liga. Ud over Urimelig god Pinot laver de også udsøgt Riesling og deres Pinot Noir Rose er helt outstanding. Jeg vil gå så langt til at det nok er den bedste rose jeg nogensinde har smagt. Jeg ved ikke om det var udsigten eller mine indre promiller som spillede ind, men den var helt fantastisk. På en varm sommerdag drømmer jeg om et glas af dem. Hvis man ikke kommer på disse kanter kan man købe Ponzi produkter ved https://www.salingroup.com/ som sælger himmelsk vin fra Oregon.

Hvis du var en vin, hvilken vin ville du være?

 

Travelturtle

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

The ultimate road trip packing