The ultimate road trip playlist

Grundopskriften på den perfekte vaniljeparfait

Ingen tilgængelig beskrivelse.

Man går aldrig galt i byen med is, ligemeget hvad anledningen er. Personligt vil jeg selv udnævne mig en ekspert, primært fordi jeg har spist så meget is at jeg burde have en medalje. For et par år siden begyndte jeg med at eksperimentere med at lave min egen is og jeg indså hurtigt at det var både let men også piss´ lækkert. Når man skal lave en is skal man have en god grundopskrift og her får i min på en parfait. Jeg laver næsten altid parfait fordi det er nemt, hurtigt og dødlækkert. Du behøves ikke en ismaskine, dog vil jeg anbefale en, fordi du har frisklavet is på en halv time. Hvis du undre dig over hvad parfait is betyder, har jeg lavet en guide over nogle af de forskellige varianter af is der er: http://travelturtle.dk/2020/05/07/forskellige-istyper/

 

Ingredienser: Opskriften svarer til 2 liter is 

  • 8 pasteuriserede æggeblommer 
  • 250 g flormelis 
  • 1 stang vanilje 
  • 1 liter fløde 

How to make it 

  • Æggeblommer, flormelis og vaniljekorn piskes lys og luftig. 
  • tilsæt fløde og pisk til en ensartet masse. 
  • Massen er nu klar til at hældes på en ismaskine eller i fryseren i forme. 
  • Hvis du ikke bruger ismaskine skal massen fryses i minimum fryses i 4 timer. 

 

Tip: Dette er en grundopskrift og derfor sætter fantasien kun grænser for is-muligheder – Hindbær-Jordbær-Lakrids-Skildpadde-Eskimo-Citron- you name it.

Travelturtle

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

The ultimate road trip playlist