Velkommen til Restaurationsbranchen

Vin for dummies – Part 2

Dette er del 2 af indlæggende ” Vin for dummies” så før du fortsætter synes jeg du skal læse del 1, hvor jeg giver en forklaring på hvorfor jeg tror vi går indebrændt med nogle spøgsmål. http://travelturtle.bloggersdelight.dk/2019/10/29/vin-for-dummies/ ‎

Hvorfor er nogle vine dyrer end andre? 

Ja. Denne branche er ligesom alle andre, styret af branding og markedsføring. For at sammenligne det med noget andet, vil haute couture altid koste mere end en ganske fin t-shirt fra H&M. De helt dyre vine fremstilles af særligt udvalgte druer der er plukket med omhu og senere behandlet af gammelfar nede i kælderen. 

Skal man have en fugtig mørk kælder for at opbevare vin? 

Det man gerne vil have når man skal opbevare vin er et køligt rum, stabil temperatur, fugtigt og vinen må ikke udsættes for lys – Alt dette kan påvirke vinen i negativ retning. Det er dog ikke nødvendigt at købe et slot med en fugtig fangekælder for at opbevare vin. I dag kan man få de flotteste vinkøleskabe som fylder en anelse mindre end fangekælderen. 

Hvorfor fylder man ikke vinglasset helt op? 

Ja. Det er et spørgsmål jeg stiller mig selv ofte, når man har haft en dårlig dag eller bare har brug for et stort glas vin. Men grunden til at man ikke gør det er at vinen skal have plads til at blive iltet, så den kan udvikle sine fine aromaer. Derved har dine glas også noget at sige da de skal have den rigtige form, for at aromaerne kan komme til sin ret. Men slutteligt – Hvis du har en dårlig dag og trænger til et rigtig stort glas vin, hælder du bare lige til kanten og i met et farverigt sugerør og paraply- Whatever makes you feel better. 

Del 2/2

 

Travelturtle

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Velkommen til Restaurationsbranchen