Grundopskriften på den perfekte vaniljeparfait

Hindbær pindis med mørk chokolade 

 

Sommeren er over os og det betyder is. For et par måneder siden erhvervet jeg mig en pindisform så jeg selv kunne gå i kast med at lave mine egne, for med mit forbrug af kolde fornøjelser ville min konto være tom efter et par dage. Af en eller anden årsag havde jeg bildt mig ind at det nok var for svært, men corona tiden kom og jeg fik pludselig en masse fritid til at kunne eksperimentere. Det kan godt være det ikke er den samme standard udseendemæssigt som dem man kan købe ved hjemme is bilen, men smagen er. For mig må den gerne se hjemmegjort ud så længe den smager skønt af sommer og godt humør. Det er nemt at lave pind is, så børn og barnlige sjæle kan sagtens komme med i køkkenet og eksperimentere. 

 

Ingredienser: Svarer til 3-6 ispinde, alt efter form

  • 2 dl vand (Til opkog) 
  • 2-4 spsk sukker (Afhængigt af hvor sød du vil have dem) 
  • 1 kg hindbær 
  • 2 dl vand
  • 100 g mørk chokolade 

How to make it 

  • Sæt en gryde over med hindbær, sukker og vand. 
  • Lad det koge i 5-10 minutter. 
  • Når det er kogt skal de enten blendes eller sies, alt efter om du vil have kornene fra hindbærrene med. 
  • Køl massen af og hæld derefter yderligere 2 dl vand i. 
  • Hæld i formene og sæt ind i fryseren i minimum 6 timer (Gerne til dagen efter) 
  • Når isen skal ud af formen er det vigtigt at du hælder varmt vand på formen så de kan komme ud uden at knække. 
  • Smelt chokolade i et vandbad imens du får isene ud af formen. 
  • Når isen er ude af formen kan du dyppe isen i chokoladen og ligge isene på en rist derefter. 

 

Tip: Chokoladen stivner hurtigt fordi isen er kold, så vær klar med diverse pynt hvis man ønsker krymmel eller andet på isen. 

Travelturtle

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grundopskriften på den perfekte vaniljeparfait