Places to eat in the big apple - Part 2

The Penicillin 

Hvad er fredag uden en fredags cocktail? Til veninderne, manden, kollegaerne eller alle andre med en sød sprittet tand. Om fredagen fremover vil der komme inspiration til en cocktail – Både klassiske og nyfortolket.

The Penicillin 

Nu er det jo New-Yorker-week på bloggen og derfor skal the friday cocktail være en rigtig “”Yorker basker. The penicillin er en cocktail jeg stødte bekendtskab med en rigtig dejlig aften i Soho da jeg var på bartender skole. Jeg kan ikke huske meget den aften efter jeg havde drukket 3-4 stykker af dem til aftensmaden. Men navnet skriger jo af sundhed og velvær og derfor blev jeg enig med sig selv om at man godt kunne drikke rigtig mange af dem – Not that good the next day.

Det er bartenderen Sam Ross som har opfundet den medicinske cocktail og med blandt andet honning og ingefær i, skal du nok blive kureret. Denne cocktail kræver dog lidt, da i både skal lave en ingefærs sirup og honning sirup, men det er helt sikkert det værd.

  • Glas: Cocktail glas
  • Is: Ingen
  • Metode: Shake & fine strain
  • Garnish: Ingefær stang til at røre rundt

Ingredienser: 

  • blended Scotch whisky: 6 cl
  • Frisk citron juice: 3 cl
  • Ingefær sirup: 1,5 cl
  • Honning sirup: 1,5
  • Islay Scotch whisky – Et lille dash

How to make it:

  • Put blended scotch whiskey, citron juice og begge sirupper i shakeren.
  • Put is i og shake cocktailen indtil shakeren “dugger” på ydersiden
  • Strain den i cocktailglasset
  • Voila – Man siger godt nok at et æble om dagen holder lægen væk, men det vil jeg også påstå at denne cocktail gør.

Ingefærs sirup:

  • 570 g frisk ingefær som presses til 120 ml ingefær juice
  • 100 g sukker

Lav en sukkersirup med 100 g kogende vand og 100 g sukker – Sukkeren skal være helt opløst. Pil den friske ingefærs skal af. Blend det og put mosen i et etamin og pres saften ud. Når sukkersiruppen er kold, blandes ingefæren i siruppen. Hæld et nip vodka i siruppen og så kan det holde sig i køleskabet i en måneds tid.

Honning sirup:

  • 240 ml honning
  • 80 ml varm vand

Det varme vand og honning røres sammen til en ensartet masse.

 

God weekend

Hvad skal i lave i weekenden? 

Travelturtle

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Places to eat in the big apple - Part 2