Prisniveau i Argentina 

Anmeldelse af vores besøg i Mendoza

Sidste onsdag ankom vi til den 4. største by i Argentina, Mendoza. Med fly tager det knap 2 timer fra Buenos Aires hvor man svæver over det forholdsvise flade land som bliver afløst af Andesbjergene som skiller landet fra Chile. Trods samme tidszone som Buenos Aires var det som om vi landede med flyveren flere årtier tilbage. Vi landede i en provins hvor man kunne se landbrugssamfundet levede i bedste velgående. Eller i bedste velgående ved vi jo egentligt ikke, for man kunne fornemme at her arbejder man med at få mad på bordene.

Bedstemors lunkne Merlot 

Når jeg tænker på argentinsk vin, tænker jeg på mine bedsteforældre som sidder og sutter i en intetsigende Argentinsk Merlot – Mit første møde med Merlot var hjemme ved min bedstemor hvor jeg troede der var cola i glasset og derfor drak jeg det med lynets hast inden hun opdagede det. Det var ikke cola og jeg rørte aldrig bedstemors glas igen. Derfor har jeg egentligt altid holdt mig væk fra Argentinsk vin ligemeget om det var merlot, malbec eller andet hvor der stod Argentina på. Derfor ved jeg ikke helt hvad der skete da Christina og jeg blev enige om at tage til Argentina på en vinrejse, men nu sidder vi her og er lidt klogere på vin situationen herover. For vi må bare sige, de kan edderbrodereme lave god vin herovre. Argentina er mere end Malbec og Merlot og det beviste de gang på gang på alle de vinerier vi besøgte. 

“Solen varmer druerne som hænger på bladbeklædte vinstokke, mens rødderne suger det kølige vand som render ned af siderne på bjergkæden i baggrunden. Ikke nok med det er et smukt placeret område, så er naturen alfa omega for vinstokkene kan levere en druer med den lækreste saft indeni”

Læs mere om vores vinbesøg her: 

http://travelturtle.bloggersdelight.dk/2020/02/15/antucura-med-andesbjergene-som-baggrund-og-en-masse-kaerlighed-i-glasset/

http://travelturtle.bloggersdelight.dk/2020/02/16/bodega-y-cavas-de-weinert-et-slot-i-centrum/

Tilbage til fremtiden – Eller omvendt 

Vi kom fra Storslået Buenos Aires, en by som havde slået benene godt og grundigt væk under os, til en by som for os virkede et par årtier bagud. Alt var lidt mere brugt. 

“Byen var som at komme fra en fin butik på strøget for dernæst at gå ind i en genbrugsforretning, hvor der lugter lidt af gamle mennesker”

Jeg vil sige det som det er. Byen var ikke så flot som vi havde forventet men den stemning som var i byen opvejede det fuldstændig. Alle var så søde og rare og hver gang vi så det mindste fortabte ud, var der nogle henne og høre om vi var ok. Den gæstfrihed og ordentlighed som var i byen finder man ikke mange andre steder. Vores Gaucho som var ude og ride med os fortalte det var en af verdens bedste byer at bo i. Forestil dig at bo ved bunden af de tårnhøje bjerge blandt smukke vinmarker, flettet oliventræer og et sted som sætter samfundet først. Ja, for her er der altså også gratis lægehjælp og uddannelse som i Danmark. Vores Gaucho er oprindelig fra Texas men havde boet i Mendoza i mere end et år og elsker det. Der er dog mange fattige mennesker og byen bærer præg at det er en arbejderby hvor folk står i markerne og plukker tomater fra tidlig morgen til sen aften. 

En konstant bedugget tilstand 

Alt i alt var det en magisk uge i Mendoza, om det var fordi vi konstant gik rundt i en mindre bedugget tilstand, skal jeg lade være usagt men vi elskede stedet og især vinene. Vinene overraskede os positivt og flere af dem var i verdensklasse. Desværre er Argentinsk vin ikke særlig populær i Danmark fordi man forbinder dem med letdrikkelig solmoden intetsigende rødvin og det skal vi have lavet om på. Vores forestillinger om Argentinsk vin blev godt og grundigt sparket til jorden og bedstemor får ikke sit glas Merlot for sig selv mere.. 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Prisniveau i Argentina